Imagini puternice cu momentul în care o rachetă a lovit un bloc de cel puțin 20 de etaje din Kiev, sâmbătă dimineață, au fost publicate pe rețelele sociale. La această oră, sunt căutate eventuale victime, fiind publicate, de asemenea, imagini cu persoane scoase din clădire.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primele informații arată că nu ar exista persoane decedate, însă au fost mai mulți răniți.

Atcul a avut loc sâmbătă dimineață, în cea de a treia zi a invaziei rusești în Ucraina, iar imagini publicate de presa locală arată momentul în care o rachetă lovește în plin blocul.

Conform Nexta TV, este vorba despre un bloc din cartierul kievean Zhuliany.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a postat și el pe contul său de Twitter imagini cu blocul distrus.

  • "Kiev, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor terestre rusești și al rachetelor. Una dintre ele a lovit un bloc rezidențial din Kiev.
  • Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriți criminalii de război ruși!".

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat, de asemenea, imagini cu echipa de intervenție care cară pe brațe o persoană din blocul bombardat.

"Înregistrăm o altă crimă de război împotriva populației civile din Ucraina. Salvatorii evacuează locuitorii unei clădiri înalte de pe bulevardul Lobonovsky 6A, unde un obuz a lovit o clădire rezidențială de la etajele 17 și 18 pe 26 februarie", a transmis Ministerul ucrainean al Apărării.

Și Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat imagini cu blocul din Kiev care a fost bombardat, iar în imagini se poate vedea că unele apartamente au fost distruse în întregime, cu pereții exteriori și ferestrele lipsă - o gaură deschisă în partea laterală a clădirii. Trotuarul de sub clădire este plin de moloz.

Într-o fotografie apar pompieri care duc pe brațe un copil.