Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti, că şi-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata partidului la Primăria Bucureşti și a făcut apel la fostul edil pentru a-l susține pe Cătălin Cîrstoiu pentru fotoliul de primar general. În același timp, Ciolacu a spus că nu a înțeles acuzațiile de incompatibilitate, după ce HotNews.ro a dezvăluit că un raport al Corpului de Control al Guvernului României a făcut referire la posibile situaţii conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu. Candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei a spus la rândul său că a venit să îi împace pe social-democrați și să îi convingă fără „icoane”.

Catalin Cirstoiu si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Calin

Ciolacu își cere scuze față de Gabriela Firea

  • „Sunt ferm convinşi că sunteţi supăraţi că nu Gabriela Firea e candidatul partidului. E corect să fiţi supăraţi. E corect ca colega şi prietena mea Gabriela Firea să fie supărată pe mine. Câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau ce trebuie pentru cei apropiaţi. De obicei, când te implici în politică are de suferit familia. E tributul pe care îl plătim fiecare dintre noi”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti, potrivit News.ro.

Liderul PSD a mai spus că şi-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidata PSD la Primăria Bucureşti.

  • „Atât Gabriela Firea, cât şi primarii noştri de sector aţi fost patru ani în opoziţie. Vi s-a întors spatele. Au reuşit, de fapt, să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează Gabrielei Firea”, a adăugat Ciolacu.

Totodată, liderul social-deomcrat a subliniat că fără susținerea Gabrielei Firea, Cârstoiu „nu va reuşi”.

  • „Primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă convingă să-l susţineţi”, a mai spus el, deși a declarat cu siguranță că „Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general, pe data de 9 iunie”.

Liderul PSD nu înțelege de ce managerul interimar Cătălin Cîrstoiu ar fi fost incompatibil

Liderul social-democraţilor a adăugat că nu a înţeles chestiunea privind incompatibilitatea în ceea ce îl priveşte pe candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, medicul Cîrstoiu. Ciolacu a susținut că „nu toţi medicii sunt spăgari”, aşa cum acuza liderul USR Cătălin Drulă şi a punctat că „oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate.

  • „Cătălin Cârstoiu este şi bogat. Implicarea şi ataşamentul faţă de oameni trebuie să îl aveţi pentru că aţi ales o meserie nobilă. Nu poţi să fii medic dacă nu eşti un om preocupat de nevoile şi suferinţele oamenilor. Nu cred că merge la primărie să se îmbogăţească, tocmai au arătat alţii că sunteţi un om bogat. Nu am înţeles-o nici pe aceea cu incompatibilitatea, că soţia este şefa de secţie şi dumneavoastră director. De obicei, medicii se căsătoresc la facultate, cu colegii din grupă, că nu au timp de socializare, învaţă câte 12 ore pe zi. Şi fiul meu s-a căsătorit tot cu o colegă de grupă. Le spun celor din opoziţie că nu toţi medicii din opoziţie sunt şpăgari, aşa cum a spus domnul Drulă, dar te rog să îi recomanzi copilului meu să nu profeseze în acelaşi spital cu soţia, că s-ar putea să facă puşcărie. Oamenii mici fac atacuri care nu au niciun fundament, fără să ţină cont de munca unei familii, de respectul acordat de societate”, a mai explicat Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după HotNews.ro o intrat în posesia unui raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020 în care Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat de incompatibilitate și conflict de interese și a publicat articolul „DOCUMENT: „Administrator e socrul. Administrator e mama”, a răspuns Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, pentru că a fost manager la stat și medic la propria clinică privată / Raportul, băgat la sertar, e publicat de HotNews”.

Cătălin Cîrstoiu a reacționat, luni, la investigația HotNews.ro, și a spus că, în opinia sa, nu este incompatibil și nici în conflict de interese și a acuzat o campanie finanțată împotriva sa: „Dar când apare un articol în presă și înainte primești mesaj de la jurnalist că îi pare rău ce scrie și că nu crede în ce scrie, e suficient”.

Cîrstoiu a declarat ulterior la România TV că s-a grăbit când a făcut aceste declarații și a interpretat greșit mesajul.

Mesajul lui Cătălin Cîrstoiu pentru PSD-iști

Cătălin Cîrstoiu a spus că el candidează la Primăria Capitalei pentru a-i împăca pe PSD-iști și lasă la latitudinea auditoriului dacă a reuşit să convingă să fie susţinut pentru Primăria Capitalei, lucru considerat de el că ar fi pentru binele tuturor.

  • „Dragii mei, eu am venit să vă împac. Dacă am reuşit, rămâne la latitudinea dumneavoastră. N-am venit cu roaba, nu am venit să vă dau cu usturoi pe la tâmple, cu icoane, am venit să vă spun că ăsta-s eu, Cătălin Cîrstoiu, şi dacă am reuşit să vă conving să mă susţineţi va fi pentru binele nostru al tuturor”, a mai precizat Cîrstoiu.
  • „Cel mai rapid mod de deplasare în Bucureşti este mersul pe jos. De aia am încercat să folosesc şi metroul şi da, sunt omul singur din metrou. De-aia am încercat să utilizez şi tramvaiul, şi troleibuzul, şi propria maşină care arată cum spunea dl prim-ministru că sunt un om foarte bogat. Nu-i aşa. Dragii mei, bogăţia mea porneşte mai mult din ce-am făcut, pentru că toată viaţa mea eu m-am ocupat de oameni”, a spus Cătălin Cîrstoiu, marţi la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.