Candidatul coaliției PSD-PNL la alegerile locale, Cătălin Cîrstoiu, a anunțat presa că va lua parte, miercuri, la un eveniment electoral în Sectorul 4, invitat de primarul PSD Daniel Băluță. De acolo, pleacă toți cu metroul, au anunțat ei în avans.

Catalin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei, merge cu metroulFoto: Inquam Photos / George Călin

Joi, 28 martie, când a fost la o acțiune electorală organizată de colegul de coaliție Robert Negoiță, candidatul Cătălin Cîrstoiu a plecat cu o mașină BMW X6. HotNews.ro l-a întrebat dacă îi aparține. Cîrstoiu a răspuns că mașina este a uneia din firmele sale.

HotNews.ro a publicat vineri dezvăluiri despre averea secretă a managerului SUUB și proaspătului candidat Cătălin Cîrstoiu. Medicul are, pe firmele din grupul Anemona apartamente la Mamaia, Sinaia, București și mai multe mașini Mercedes și BMW X6 M, de peste 100.000 de euro bucata. Fiind pe firme, bunurile și proprietățile nu trebuie declarate.

Din BMW X6, în metrou

Miercuri, 3 aprilie, Cătălin Cîrstoiu a participat la o altă acțiune politică, de data aceasta în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță l-a invitat ca să prezinte împreună proiectul stațiilor noi de metrou din sudul Bucureștiului, după ce administrația locală a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) documentația de atribuire referitoare la licitația publică pentru desemnarea constructorului/constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, Gara de Nord-Gara Progresul.

La eveniment, care a avut loc în parcarea de tip Park&Ride de pe Șoseaua Berceni nr.106r, vizavi de stația de metrou Tudor Arghezi, a participat și Gabriela Firea.

La finalul evenimentului, Cătălin Cîrstoiu a plecat cu metroul.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Averea neștiută a lui Cătălin Cîrstoiu

Documente oficiale descoperite de HotNews.ro arată că, în afară de proprietățile declarate ca manager al Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu folosește, inclusiv în campania electorală unde participă alături de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, proprietăți deținute de firmele sale și ale soției.

Grupul de firme se numește Anemona. „E o metodă utilizată de mulți politicieni pentru a nu încărca declarațiile de avere”, a explicat pentru HotNews.ro una dintre sursele care ne-au dezvăluit situația lui Cîrstoiu.

Medicul susținut de PNL și PSD la Primăria București deține pe firmele familiei un apartament pe plajă la Mamaia, un penthouse la Sinaia, două apartamente în București și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60 pe care îl folosește și în campanie.

Conform legii, în calitatea de manager de spital (sau în cea recentă de politician), el nu e obligat să-și prezinte proprietățile firmelor în declarațiile de avere.

Vineri, în ziua publicării investigației HotNews.ro, Cătălin Cîrstoiu a reacționat public, la întrebările jurnaliștilor despre averea sa neștiută, spunând că a spus că, de 20 de ani, el și soția sa muncesc de le „sar capacele”.

„Ce ar trebui, să merg cu trotineta, cu bicicleta sau cu o mașină mai ieftină și să ascund mașina scumpă în garaj?”, a răspuns Cîrstoiu, iritat de întrebările jurnaliștilor.

El a insistat că sunt bani munciți” și le-a reproșat jurnaliștilor că încearcă să ducă discuția în derizoriu. Mai mult, le-a spus că a operat colegi de ai lor:

  • „Este o abordare care este incorectă și nu încercati să duceți discuția înspre niște oameni care au muncit, să coborâți totul în derizoriu.
  • Eu am salvat oameni, am operat oameni de cancere osoase și am făcut-o cum am știut mai bine. Asta e meseria mea.
  • Am operat mulți din colegii dumneavoastră care au avut aceste probleme. Atunci aveați o altă abordare”.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cîrstoiu, iritat de întrebările despre ancheta HotNews privind averea neștiută trecută pe firmă: „Am operat mulți dintre colegii dumneavoastră”