Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și candidat la Primăria Capitalei, a respins vineri, într-o declarație la Digi24, acuzațiile de nepotism și a declarat că nu vede nimic nepotrivit în decizia de a-și angaja nepoții în subordinea sa pe motiv că aceștia nu sunt rude de gradul 1.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Inquam Photos / George Călin

„Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone, precizând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate. „Rude înseamnă doar rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat el, citat de news.ro.

Întrebat de moderatoarea Digi24 dacă nu vede o problema de moralitate, Piedone a respins afirmația și a subliniat că el vrea să lucreze cu tineri, nu cu „trădători”.

„Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii”, a completat Piedone.

„Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase. Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta”, a completat Piedone, arătând că el are numai tineret în jurul lui.

El a subliniat că va aplica același model și daca va fi ales primar general întrucât nu vrea să lucreze cu „dinozauri” ci cu tineri cărora să le predea ștafeta.

La sfârşitul lunii februarie, ANI l-a acuzat pe Piedone că și-a angajat ginerele într-o instituție subordonată Primăriei pe care o conduce. În 2021, Libertatea arăta cum primarul de la sectorul 5 s-a înconjurat în posturile-cheie de rude și relații.

Piedone, favorit în sondaje

Un sondaj Avangarde realizat la comanda Digi24 arată că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%.

În schimb, un alt sondaj Sociopol realizat imediat după ce PSD și PNL au anunțat candidatura lui Cîrstoiu, precizează că Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot. Pe locul al doilea în intențiile de vot este Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 30% dintre respondenți. Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%.