Un sondaj Avangarde realizat la comanda Digi24 arată că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Sondajul prezintă și un scenariu în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru București.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Clasamentul pentru Primăria Capitalei, conform sondajului Avangarde, realizat la comanda Digi 24:

  • Cristian Popescu Piedone - 44% intenție de vot (dintre cei care au indicat un răspuns)
  • Nicușor Dan - 27%
  • Catalin Cîrstoiu - 16%
  • Mihai Enache (AUR) - 10%

Cum s-ar împărți voturile dacă Piedone și-ar retrage candidatura

Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Sondajul Avangarde arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache.

Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

Gabriela Firea, cel mai mare procent de percepție negativă

Respondenții au fost rugați să spună și câtă încredere au în anumiți politicieni, printre care și candidații pentru București.

Topul preferințelor a fost deschis de Cristian Popescu Piedone:

  • Cristian Popescu Piedone - 58% pozitiv, 38% negativ
  • Robert Negoiță - 36% pozitiv, 53% negativ
  • Nicușor Dan - 35% pozitiv , 61% negativ
  • Gabriela Firea - 25% pozitiv, 70% negativ
  • Daniel Băluță - 32% pozitiv, 51% negativ
  • Cătălin Cîrtsoiu - 20% pozitiv, 57% negativ

Chestionați care cred că sunt principalele probleme cu care se confruntă Capitala, bucureștenii au enumerat aglomerația în trafic - 18%, sănătatea (spitale) - 18%, infrastructura rutieră (drumuri, șosele) - 13%, educație (școli, grădinițe) - 11%, locurile de parcare - 7%, curățenia - 6%, politicul - 5%, spațiile verzi (parcurile) - 5% și consumul de droguri - 5%.

Sondajul a fost realizat de Avangarde la comanda Digi24, în perioada 20 - 24 martie. Volumul eșantionului este de 1.000 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

CITEȘTE ȘI: Primul sondaj după lansarea lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București. Sociopol: Candidatul PSD-PNL, al treilea în intențiile de vot / Nicușor Dan și Piedone, primii în top