În primele zile după lansarea oficială în cursa pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, este cotat cu treia șansă pentru București, potrivit unui sondaj Sociopol, realizat la comanda Alianței PSD-PNL, în perioada 21-24 martie.

Catalin Cîrstoiu și liderii PSD și PNLFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot. Pe locul al doilea în intențiile de vot este Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 30% dintre respondenți. Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%.

Mihai Enache de la AUR și Diana Șoșoacă de la SOS se situează la mare distanță de podiumul pentru locale, fiind favoriți, potrivit datelor Sociopol, de 6%, respectiv 4% dintre cei care au exprimat o opțiune.

Alianța PSD-PNL, favorită la Consiliul General

În privința votului politic, Alianța PSD-PNL ar strânge 57% din voturile pentru Consiliul General, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Următoarea în opțiunile de vot este Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD) cu 22% în intențiile de vot.

Pe locul al treilea se situează PUSL cu 10%, iar pe patru AUR cu 8%.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 21-24 martie, în București, telefonic, pe un eșantion de 1001 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3.2%, la un nivel de încredere de 95%.