Candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, consideră că bucureştenii „nu îşi doresc un primar ca Nicuşor Dan”, ci un primar „echilibrat, care să dea sănătate oraşului”. El a precizat că îşi va lua concediu din funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe perioada campaniei electorale.

Cătălin Cîrstoiu Foto: Inquam Photos / George Calin

„Eu nu cred că bucureştenii îşi doresc un primar ca Nicuşor Dan”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu joi, la Hala Laminor, întrebat care crede că sunt şansele ca Nicuşor Dan să câştige Primăria Capitalei.

Chestionat dacă bucureştenii îşi doresc un edil ca Cristian Popescu Piedone, care candidează din partea PUSL la Primăria Capitalei, Cîrstoiu a răspuns: „Nici atât”.

„Eu cred că îşi doresc un primar echilibrat care să dea sănătate oraşului”, a completat medicul Cătălin Cîrstoiu.

De asemenea, întrebat dacă va demisiona din funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, candidatul comun al PSD şi PNL la PMB a replicat: „O să îmi iau concediu”.

„Nu există prevederea de suspendare a unui contract. Există doar posibilitate de a-ţi lua concediu. Asta am să fac”, a mai explicat el. [Sursa: News.ro]

Cătălin Cîrstoiu, pe locul 3 în sondaje

Potrivit unui sondaj comandat de actualul primar general Nicușor Dan și dat publicității pe 11 martie, Piedone a ieșit pe primul loc în preferințele electoratului. Actualul primar s-a clasat pe locul 2, cu 39,3%. Cristian Popescu Piedone ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan.

Potrivit unui sondaj Sociopol, realizat la comanda Alianței PSD-PNL, în perioada 21-24 martie, Piedone se află pe locul al doilea în intențiile de vot, primarul sectorului 5 fiind indicat de 30% dintre respondenți. Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot, iar Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%.

O cercetare făcută de Avangarde la comanda Digi24 a arătat că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Sondajul prezintă și un scenariu în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru București.

Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Sondajul Avangarde arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache (AUR).

Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.