Doar 16% dintre români cred că USR a procedat corect când a scos-o pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentare, în vreme ce 43% spun că decizia a fost greșită, relevă rezultatele unui sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi 24.

Elena Lasconi și USRFoto: Inquam Photos / George Călin

Reamintim că preşedintele USR Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

Elena Lasconi, desemnată cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit într-un interviu la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi.

69% pentru familia tradițională

Peste două treimi dintre cei care au răspuns la sondajul Avangarde ar vrea redefinirea familiei în Constituție. Mai exact, 69% dintre cei chestionați spun că ar vota DA la un referendum național pentru redefinirea în Constituție a familiei, drept căsătoria între un bărbat și o femeie.

Doar 20% ar vota NU.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic, la comanda Digi 24, în perioada 10-14 noiembrie, pe un eșantion de 800 de persoane, și are o marjă de eroare de 3,3%.

Citește și: