PSD Argeș își explică decizia de excludere a primarului Ion Georgescu - prins în flagrant de DNA când restituia 10.000 de euro primiți mită - după ce PSD Mioveni a acuzat organizația județeană că a luat o decizie „pripită și fără fundament”.

Sediul PSDFoto: Inquam Photos / George Călin

După ce PSD Mioveni și-a exprimat „susținerea totală” față de primarul Ion Georgescu și a contestat decizia de a-l exclude din partid, PSD Argeș a reacționat spunând că „aceeași cale care a fost adoptată de PSD în toată țara”.

  • PSD Mioveni, „susținere totală” față de primarul prins când restituia 10.000 de euro primiți mită: Decizia de excludere din partid, „pripită”

  • „Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis, în ședință extraordinară, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, având în vedere suspiciunile apărute la adresa domniei sale. Am urmat aceeași cale care a fost adoptată de PSD în toată țara. Conform Constituției, primarul Ion Georgescu beneficiază - ca oricare cetățean al României - de prezumția de nevinovăție. Avem încrederea că domnul Ion Georgescu va avea puterea de a face lumină în acest caz. Dăm asigurări locuitorilor din Mioveni că administrația locală a orașului va beneficia în continuare de toată susținerea noastră, astfel încât proiectele de dezvoltare derulate la nivelul orașului atât prin fonduri locale, cât și guvernamentale și europene nu vor avea de suferit. Suntem convinși, în egală măsură, că organizația din Mioveni a PSD are capacitatea de a rămâne la fel de puternică și de unită și va sprijini și pe mai departe programul de dezvoltare a orașului, inclusiv prin activitatea din cadrul Consiliului Local”, este mesajul postat pe Facebook de PSD Argeș.

Ion Georgescu este președinte al organizației Mioveni a PSD și era vicepreședinte al PSD Argeș. El a fost exclus din PSD miercuri seară, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant când restituia 10.000 de euro primiți mită.

Reamintim că primarul din Mioveni, Ion Georgescu, în funcție din 2006, a fost reținut miercuri noapte de DNA pentru infracțiunea de trafic de influență. El este acuzat că a cerut 30.000 de euro pentru angajarea unui medic la spitalul din Mioveni, din care a primit 10.000 de euro. Pentru că nu s-a ținut de promisiune, el a restituit cei 10.000 de euro primiți, fiind prins în flagrant de procurorii DNA.

Reținerea primarului din Mioveni vine la scurt timp de la un alt scandal în care a fost implicat un vechi membru PSD - Vasile Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prins la scurt timp după ce primise mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri. Buzatu a fost exclus din PSD.

CITEȘTE ȘI: Cine este denunțătorul primarului din Mioveni - surse. Avocata acestuia susține că „sunt prieteni de 30 de ani”