PSD Mioveni își exprimă „susținerea totală” față de primarul Ion Georgescu - prins în flagrant de DNA când restituia 10.000 de euro primiți mită - și spune că decizia PSD Argeș de a-l exclude din partid a fost „una pripită și fără fundament”. Ion Georgescu este președinte al organizației Mioveni a PSD și era vicepreședinte al PSD Argeș.

Sigla PSDFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Într-un mesaj postat pe Facebook, PSD Mioveni spune că „crede în nevinovăția” și că are „încredere că va trece peste aceste momente dificile”.

  • „Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de domnul primar Ion Georgescu.
  • Totodată, credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.
  • Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD Mioveni.

Conform CV-ului său, Ion Georgescu este membru PSD din octombrie 1998. El este vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.

Miercuri seară, după prinderea în flagrant a primarului, PSD Argeș a anunțat că, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean, Georgescu a fost exclus din partid.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, prins în flagrant de DNA când restituia 10.000 de euro primiți mită, a fost exclus, miercuri seară, din PSD, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş.

Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, a afirmat că „PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi”. „PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, a mai transmis organizaţia printr-un comunicat de presă.

Reamintim că primarul din Mioveni, Ion Georgescu, în funcție din 2006, a fost reținut miercuri noapte de DNA pentru infracțiunea de trafic de influență.

Ce spun procurorii:

  • „În toamna anului 2022, Ion Georgescu ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.
  • Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.
  • Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior. În acest context, miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Ion Georgescu i-a dat martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”.

CITEȘTE ȘI:Cine este denunțătorul primarului din Mioveni - surse. Avocata acestuia susține că „sunt prieteni de 30 de ani”