Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris pe pagina sa de Facebook despre cazul elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau despre elevii de la o școală din Prahova care au umilit și batjocorit un cadru didactic simulând acte sexuale, spunând că sunt lucruri grave și că s-a mers prea departe.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

„Este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuție autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa!”, a scris liderul PSD

Ciolacu consideră că dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate, dar crede că s-a pierdut acest respect.

„Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați! Iar, când vorbim de educație, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte!”, spune Ciolacu.