USR, PMP și Forța Dreptei și-au arătat susținerea pentru Nicușor Dan, la nici o zi de la anunțul demisiei lui Ciprian Ciucu de la șefia PNL București, acesta fiind unul dintre liberalii care s-au opus alianței PNL-PSD.

Nicușor Dan și Ciprian CiucuFoto: Inquam Photos / George Calin

De altfel, gestul celor trei partide vine și în contextul informațiilor că PNL și PSD iau în calcul o colaborare la locale, nefiind exclusă susținerea, formală sau informală, a unei candidaturi a Gabrielei Firea.

Imediat după ce Ciprian Ciucu și-a anunțat demisia, Ludovic Orban a scris pe Facebook că merge pe mâna lui Nicușor Dan.

„Vă traduc demisia lui Ciucu. PNL s-a predat și la București. O va sprijini pe Fierea la capitală. Sunt convins că nu același lucru vor face și votanții liberali din București. În ce mă privește, merg pe mâna lui Nicușor Dan. Și am convingerea că o alianță de centru-dreapta poate să apere Bucureștiul de capturarea de către caracatița pesedistă”, a scris Orban.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a avut o întâlnire miercuri cu Nicușor Dan.

„Continuăm colaborarea noastră din Consiliul General și vom face tot ce ne stă în putere pentru ca Bucureștiul să nu ajungă înapoi pe mâna Gabrielei Firea. Cu atât mai mult cu cât PNL pare să trădeze electoratul și să se arunce în brațele PSD și la București”, a scris Drulă pe Facebook.

Și liderul PMP, Eugen Tomac, s-a întâlnit cu Nicușor Dan și a anunțat susținerea pentru el.

„PNL a trădat electoratul de dreapta când preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe români, în 2020, să voteze PNL pentru că este singura alternativă la PSD. Ce avem astăzi ştie o ţară întreagă. Ce vreau este să vă asigur că vom fi alături de domnul primar general în București și, evident, că în teritoriu susținem forțele de dreapta, altele decât PSD și PNL”, a declarat Eugen Tomac, într-o conferință alături de Nicușor Dan.

USR, PMP și Forța Dreptei poartă discuții în perspectiva constituirii unui nou pol de dreapta pe scena politică românească, ca alternativă la PNL.