​​USR, PMP și Forța Dreptei poartă discuții în perspectiva constituirii unui nou pol de dreapta pe scena politică românească, ca alternativă la PNL.

Eugen Tomac, Ludovic Orban si Catalin DrulaFoto: Facebook - Ludovic Orban

Discuțiile sunt deocamdată preliminare, însă Cătălin Drulă și Ludovic Orban au participat sâmbătă la consituirea Ligii Aleșilor Locali ai PMP, partid condus de Eugen Tomac. Preşedinţii USR şi Forţa Dreptei au transmis mesaje de solidaritate, exprimându-şi deschiderea pentru construirea unei alternative reformiste, alături de PMP, „care să scoată ţara la liman”.

Drulă: Trebuie să construim pe termen lung, primul pas este 2024

Cătălin Drulă a subliniat că România va avea nevoie de reconstrucţie, de reclădirea încrederii precizând că e nevoie de o alternativă reformistă, proeuropeană şi modernizatoare, iar opoziţia este pregătită „să scoată ţara la liman”.

„România va avea nevoie de reconstrucţie, de reclădirea încrederii, de alternativă. E nevoie în România de o alternativă reformistă, proeuropeană, modernizatoare şi noi, opoziţia, vom fi pregătiţi să scoatem din nou ţara la liman. Vom repara, vom reconstrui momentul în care românii le vor spune, fără îndoială, lor, celor de la PSD şi de la PNL: 'Plecaţi şi să nu mai vedem!'. Alegerile din 2024 este momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă, de Iohannis şi de sistemul mafiot pe care l-au întins peste ţară. Ştiţi că dreapta reformatoare este cea care a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. Aşa va fi şi acum (...). Trebuie să construim pe termen lung, primul pas este 2024, iar dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou", a precizat Drulă.

Orban: Împreună trebuie să construim o alternativă care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare

La rândul său, Ludovic Orban a spus că numai împreună poate fi construită o alternativă „care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare”, exprimându-şi disponibilitatea pentru cooperare cu forţele de dreapta.

„Eu puteam să stau liniştit, să rămân complice, să mă complac în situaţia de lustruitor de ghete al lui Iohannis şi Ciolacu, numai că eu, împreună cu oameni de caracter, cu oameni de dreapta care nu au fost niciodată slugile PSD şi ale sistemului de putere, am spus nu. Noi suntem împotriva modului în care guvernează România alianţa dintre nomenclatură şi securitate de 32 de ani, noi suntem oameni liberi care trăim pe propriile picioare, oameni care vrem binele României, binele fiecărui român (...). Împreună trebuie să construim o alternativă care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare şi care să aibă cu adevărat forţa să realizeze pentru România saltul în dezvoltare pe care îl merităm. Vă spun astăzi, clar şi limpede: disponibilitatea mea şi a colegilor mei pentru cooperare cu forţele de dreapta PMP, USR şi cu oamenii de dreapta este totală”, a spus Orban.

Tomac, mesaj de unitate

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, le-a transmis participanţilor la Liga Aleşilor Locali un mesaj de unitate şi deschidere faţă de partidele care împărtăşesc aceleaşi valori, pledând pentru alegerea primarilor în două tururi, o administraţie deschisă şi eficientă în interesul cetăţeanului.

„Suntem aici, suntem prezenţi, nu am dispărut, nu am fuzionat cu nimeni. Mă bucur (...) că sunteţi aici pentru a dat un nou restart partidului nostru (...). Lecţiile din alegerile anterioare ne-au învăţat că trebuie să fim un partid deschis spre dialog, un partid care să coopereze cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori, pentru avem nevoie de alegeri în două tururi, de o administraţie deschisă şi eficientă în interesul cetăţeanului şi avem nevoie de o nouă forţă”, a spus Tomac.