USR anunţă vineri că pe numele primarului PSD din localitatea gorjeană Dăneşti a fost depusă o plângere penală pentru loviri şi alte violenţe, după ce acesta ar fi bătut-o pe o membră a USR care a vorbit public despre „neregulile” edilului, scrie News.ro. Femeia, care este angajată a Primăriei Târgu Jiu, ar fi fost pălmuită chiar în sediul instituţiei în care lucrează.

HotNews.roFoto: Hotnews

„A intrat în biroul ei, a lovit-o, ameninţat şi adresat mai multe injurii. Totul s-a întâmplat într-o instituţie publică. Primarul PSD din Dăneşti (Gorj), Mădălin Paliţă, a agresat-o astăzi pe colega noastră, Elena Giuverdea. Motivul? A arătat lumii neregulile primarului. Pe numele primarului PSD bătăuş a fost depusă deja o plângere penală pentru loviri şi alte violenţe”, au scris vineri, pe Facebook, reprezentanţii USR.

Ei au solicitat PSD „retragerea sprijinului politic pentru primarul bătăuş şi condamnarea violenţelor”, întrucât „stilul mafiot de a face politică trebuie să dispară din România”.

„Agresiunea fizică împotriva Elenei Giuverdea se adaugă lungului şir de acţiuni violente împotriva femeilor USR care aleg să facă politică şi să strige atunci când văd o nedreptate”, se mai precizează în postarea USR.

Oficialii formaţiunii amintesc cazuri similare în care membre ale partidului - Ana Ciceală, consilier general al Primăriei Bucureşti, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, Flavia Boghiu, viceprimarul Braşovului, Felicia Ienculescu, consilier local Mogoşoaia - au fost agresate sau ameninţate, USR reclamând „o acţiune sistematică de violenţă politică, fizică sau verbală, care trebuie sancţionată dur şi oprită”.

Deputatul USR de Gorj Radu Miruţă a scris pe Facebook că Elena Giuverdea a fost lovită cu palmele peste faţă și bruscată fizic, precizând că incidentul a avut loc vineri dimineaţă, la locul de muncă al femeii.