Vicepreşedintele USR Dan Barna spune că nu va candida pentru funcția de președinte al partidului la următorul congres al formațiunii.

Dan BarnaFoto: Agerpres

El a afirmat, marți, la Digi 24, că nu se pune problema să revină în perioada imediat următoare la șefia USR, pentru că a condus partidul patru ani.

  • "Zic că am avut un mandat bun, de succes. Am luat partidul cu contabilitate în plasă şi l-am lăsat ca un partid care ajunsese şi la guvernare - mă rog, ieşiserăm deja, dar asta e o discuţie separată. Cătălin Drulă este în momentul de faţă preşedintele interimar, am toată încrederea în el. Şi cred că este şi acel depozitar de încredere, energie şi speranţă de care avem cu toţii nevoie", a declarat fostul președinte al USR, citat de Agerpres.

Dan Barna a mai spus că apariţia sa în prima linie nu ar ajuta acum nici organizaţia, nici percepţia publică:

  • "Nu voi candida acum la preşedinţia partidului. Eu am acumulat în aceşti patru ani rezultate de care sunt mândru, dar în egală măsură toate aşteptările şi toate dorinţele - multe nerealiste ale oamenilor - s-au reflectat în reproşuri adresate preşedintelui partidului. (...)
  • Ştiţi cum sunt păsările acelea migratoare care zboară în 'V'. Este cea din vârf, zboară o anumită perioadă, după care se tot schimbă locurile. Acum este Cătălin Drulă. Vom vedea dacă va rămâne el sau cine îşi va asuma mai departe rolul".

El a adăugat că în următoarele săptămâni vor începe discuţiile referitoare la modificarea statutului USR, apreciind că ar fi mai eficient ca preşedintele USR să fie validat în acelaşi congres în cadrul căruia va fi discutată şi modificarea statutului.

Dacian Cioloș a demisionat luni din funcția de președinte al USR, după ce conducerea partidului, dominată de echipa Barna, a respins programul pe care l-a propus, cu 14 voturi împotrivă și 11 pentru.

Cătălin Drulă a preluat funcția de președinte interimar al USR, având în vedere că, potrivit statutului partidului, în cazul demisiei președintelui funcția este preluată de vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul congres. Acesta este Cătălin Drulă.

Următorul pas ar fi declanșarea procedurii de organizare a unui congres extraordinar al USR, pentru alegerea unui nou președinte.

CITEȘTE ȘI:Primul mesaj al lui Cătălin Drulă după ce a preluat șefia USR în urma demisiei lui Cioloș: "Vom face opoziție pe bune. Coaliția contrafirii are zilele numărate" / Cine este Cătălin Drulă