Mişcarea politică Liberal Conservatoare (LC) a fost lansată, duminică, la Timişoara, în prezenţa a peste 700 de persoane, anunță un comunicat citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, Platforma Liberal Conservatoare a fost înfiinţată în jurul unei comunităţi de sute de liberali, iar membrii comitetului de iniţiativă sunt actualul consilierul local din Consiliul Local Timişoara, Raul Ambruş, şi foşti membri fondatori ai PNL Timiş, Cantemir Pârva, Nicolae Cocean, Ion Rila şi Vinu Giumanca.

„Ziua de astăzi poate fi considerată ziua de naştere a Platformei Liberal Conservatoare (PLC), o mişcare politică pe care am anunţat-o din vara anului 2021, la momentul excluderii mele din PNL Timişoara. Mă bucur că de la început sunt peste 700 de persoane care ni s-au alăturat, deoarece au înţeles că liberalii şi liberalismul au nevoie de o nouă reprezentare şi de un nou mod de a face politică. Vom activa în principal în Timişoara şi în toate aceste luni am lucrat la partea de organizarea a Platformei. Ne dorim să apărăm valorile liberale şi doctrina liberală, deoarece considerăm că alte partide politice intitulate liberale au abandonat aceste principii, iar electoratul de dreapta are nevoie de o reprezentare puternică în tot ceea ce înseamnă susţinerea mediului privat, libertăţile individuale şi dezvoltarea economică a comunităţii. Suntem o organizaţie deschisă care vrea să-i atragă pe toţi cei care ne împărtăşesc gândirea, principiile şi doresc o mai mare transparenţă în viaţa publică, o cheltuire eficientă a resurselor publice şi promovarea meritocratică atât în cadrul organizaţiei noastre, cât şi în demnităţi publice”, a declarat Raul Ambruş, citat în comunicat.

Platforma Liberal Conservatoare va fi condusă de Biroul de Coordonare Municipal, format din 50 de persoane, şi va activa prin cele 16 Birouri Zonale înfiinţate la nivelul cartierelor oraşului.

Platforma Liberal Conservatoare este o asociaţie de tip club liberal, cu personalitate juridică. Orice cetăţean poate deveni membru al Platformei sau susţinător al acesteia, dacă îşi manifestă dorinţa în acest sens şi va completa o adeziune online.

Citește și: