Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode anunţă că, la negocierile de sâmbătă, se va discuta despre structura Guvernului, se va finaliza Programul de guvernare şi se va stabili cuprinsul acordului politic. „Vom spune exact cum se iau deciziile în coaliţie. Nu vrem să ne păcălim unul pe celălalt, să ne furăm căciula unui celuilalt”, afirmă Bode, precizând că nu este nevoie de un acord de o sută de pagini, notează News.ro.

Lucian BodeFoto: Agerpres

„Ne vom înţelege şi pe structura Guvernului. Astăzi am agreat Pachetul social, iar mâine, la ora 14.00, reluăm discuţiile pe structura Guvernului şi cred mâine o să avem definitivat și Programul de guvernare. Tot mâine vom agrea acordul politic (între PNL, PSD, UDMR și minorităţi - n.r.)”, a afirmat, vineri seară, la Antena 3, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, în acordul politic se va stipula clar „cum va funcţiona coaliţia - un document scris, semnat de cei patru lideri care formează coaliţia”.

„Nu vrem să ne păcălim unul pe celălalt, să ne furăm căciula”

„Vom spune exact câte ministere ia fiecare partid. Noi vom spune câte ministere, ce se întâmplă la rotaţie. Am agreat deja că împărţim acest calendar al celor trei ani în două (...) Vom spune exact cum se iau deciziile în coaliţie. Nu vrem să ne păcălim unul pe celălalt, să ne furăm căciula unui celuilalt. Dacă lucrurile sunt clare, transparente, simple... nu este nevoie să avem un protocol de 100 de pagini. Trei-patru pagini, dar să spunem cum va funcţiona coaliţia, cum se vor lua deciziile, în Guvern cum se vor promova politicile guvernamentale şi, foarte important, cum soluţionăm eventualele dezacorduri”, a mai declarat Bode.

Potrivit acestuia, în vechea coaliţie multe indecizii erau aduse în Guvern şi s-a ajuns la conflicte.

„În coaliţie trebuie să se tranşeze lucrurile, iar în Guvern lucrurile trebuie să meargă strună”, a mai afirmat Bode.

Negocierile pentru formarea coaliţiei continuă sâmbătă, la ora 14.00, la Parlament.

Intrați în ședință, vineri, după ce negocierile cu PSD și UDMR s-au blocat din cauza neînțelegerilor privind ministerele, liberalii au făcut planul pentru ce urmează. Florin Cîțu le-a spus colegilor de partid că trebuie să negocieze de pe poziții de forță, susținând că „informațiile pe surse apar ca să saboteze negocierile”. În ședința BEX, liberalii au decis să continue negocierile și și-au stabilit ca target să ceară partenerilor de coaliție fie Ministerul Transporturilor, fie Ministerul Dezvoltării.