Intrați în ședință după ce negocierile cu PSD și UDMR s-au blocat din cauza neînțelegerilor privind ministerele, liberalii fac planul pentru ce urmează. Florin Cîțu le-a spus colegilor de partid că trebuie să negocieze de pe poziții de forță, susținând că „informațiile pe surse apar ca să saboteze negocierile”. În ședința BEX, liberalii au decis să continue negocierile și și-au stabilit ca target să ceară partenerilor de coaliție fie ministerul Transporturilor fie ministerul Dezvoltării regionale.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că liberalii au discutat şi despre propunerile pe care le vor face pentru în viitorul Guvern.

Lista miniştrilor PNL:

  • Alina Gorghiu - Justiție
  • Lucian Bode - Interne
  • Cristian Bușoi - Transporturi / Fonduri Europene
  • Virgil Popescu - Energie
  • Sorin Cîmpeanu - Educație
  • Bogdan Aurescu - Externe
  • Bogdan Gheorghiu - Cultură

În spatele ușilor închise, preşedintele PNL, Florin Cîţu le-a spus liderilor PNL că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

„Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziții de forță. Daca vom ceda că până acum sa nu ne mire că vom avea rezultate proaste. (...) Ce vă rog: este o avalanșă de informatii pe surse, când aveți cel mai mic semn de intrebare, întrebați pe unul din membriii echipei de negociere. Trebuie să negociem de pe poziții de forta. Nu sunt probleme in echipa de negociere, aceste informații pe surse apar ca sa saboteze negocierile”, le-a spus Florin Cîțu liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două.

„Ciolacu a devenit apărătorul UDMR-ului și împarte ministerele, se crede în piața de la Buzău”, a spus Rareș Bogdan, potrivit acelorași surse.

„Nu putem sta în genunchi în fața PSD”, a spus și Eugen Pîrvulescu.

În final liberalii au decis să continue negocierile cu PSD şi UDMR având obiectivul de a obţine Dezvoltarea sau Transporturile. De asemenea, s-a discutat despre persoanele care ar putea prelua portofoliile PNL din viitorul guvern. Potrivit ultimelor discuţii, lista miniştrilor PNL este compusă din: Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor, Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu la Ministerul Energiei, Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Lucian Bode a Ministerul Afacerilor Interne şi Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii.

Negocierile PNL, PSD şi UDMR s-au blocat din nou, vineri, după ce Kelemen Hunor a amenințat că rupe noua coaliție. În spatele ușilor închise, liderii celor trei partide s-au certat pe împărțirea potofoliilor din Guvern. PSD a revendicat Ministerul Finanțelor în timp ce PNL a cerut Ministerul Dezvoltării. În acest punct Kelemen Hunor a sistat discuțiile amenințând cu ruperea Coaliției.

Discuțiile s-ar putea relua cel mai devreme în cursul zilei de sâmbătă. Dincolo de bătălia pe funcții, liderii politici au încheiat discuțiile pe capitolul finanțe. Printre măsurile propuse în programul de guvernare se regăsesc majorarea pensiei minime la 1.000 și o alocare de 7% pentru investiţii.