Liderul PNL, Florin Cîțu, se va întâlni cu Marcel Ciolacu joi, președintele PSD anunțând că, cel mai probabil, întâlnirea va avea loc la Parlament.

Ciolacu la motiunea de cenzuraFoto: Hotnews
  • "Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu la telefon. Ne întâlnim mâine la prânz. Vorbim unde va avea loc întâlnirea, probabil la Parlament. Ne vedem mâine și discutăm programul de guvernare, cum vedem noi lucrurile", a declarat Marcel Ciolacu miercuri seară.

Întrebat dacă PSD este dispus să renunțe la funcția de premier, el a răspuns: "Eu am anunțat dimineață că PSD merge la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru. Mai departe lăsăm lucrurile".

Chestionat, de asemenea, dacă el va fi propunerea de premier a PSD Ciolacu a spus: ”Nu s-a discutat încă. Lăsaţi-mă totuşi să vorbesc cu colegii”.

Miercuri dimineață, Ciolacu a anunțat că PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru și că ”este dispus să îşi asume actul de guvernare”. El a mai spus că PSD va merge la discuții cu un plan de 100 de măsuri pe termen scurt și mediu pentru noul guvern.

PNL a reînceput miercuri negocierile pentru găsirea unei susțineri parlamentare pentru guvern, prima discuție fiind cu USR, de la ora 13.00. În spatele ușilor închise, Florin Cîțu le-ar fi cerut liderilor USR să-l susțină în continuare pentru funcția de premier însă a fost refuzat, potrivit surselor HotNews.ro. În replică, Cîțu le-ar fi transmis acestora că atunci condiția PNL este să nu intre în Guvern vechii miniștri ai USR.

La finalul întâlnirii, Dacian Cioloș a spus că au fost discuții ”exploratorii” privind refacerea coaliției, comentând că el nu se mai ia după simțăminte și că așteaptă să vadă că face PNL cu PSD. Liderul USR a spus că "așteaptă ca PNL să discute și cu PSD și să ia o decizie până mâine dimineață".

”Am discutat despre refacerea coaliției. Noi am spus că, dacă începem negocierile, trebuie să fie un mesaj clar de la PNL. Am convenit că dacă începem negocierile pentru refacerea coaliției, data viitoare să participe și UDMR”, a spus Cioloș.

”Nu am discutat nume de premier ci principiul ca el să fie de la PNL”, a confirmat Cioloș. ”În acest stadiu, PNL nu are încă o propunere de premier”, a adăugat el. Întrebat dacă l-ar accepta pe Florin Cîțu, liderul USR a spus că este de notorietate poziția partidului.

La rândul lui,Cîțu a spus după întâlnirea cu Cioloș că au discutat de principiu că premierul trebuie să fie de la PNL: "Sunt șanse mari să se refacă Coaliția cu USR. Premierul este de la PNL, am vorbit despre acordul care să fie mult mai în detaliu".