În timp ce liderul PNL Florin Cîțu a susținut că este optimist cu privire la refacerea coaliției, calificând drept ”foarte bună” discuția cu USR, Dacian Cioloș a avut un mesaj mult mai nuanțat, arătându-se mai curând sceptic în această etapă. ”Eu nu mă mai iau după simţăminte. Până nu văd, nu cred”, a comentat el, adăugând că așteaptă să vadă ce fac liberalii cu PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eu nu mă mai iau după simţăminte. Până nu văd, nu cred. Am spus colegilor de la PNL să aibă discuţia cu PSD, să îşi facă nişte calcule şi să vină până mâine cu un răspuns dacă refacem coaliţia sau nu. Eu cred că acum ne lovim de o decizie a PNL dacă vrea sau nu să refacă coaliţia. Acesta primul pas pe care trebuie să îl depăşim şi dacă îl depăşim, vom discuta mai multe”, a conchis Dacian Cioloş, la finalul negocierilor.

Dacian Cioloş a precizat că a discutat cu Florin Cîţu şi echipa de negociere a PNL despre refacerea coaliţiei de guvernare, fiind vorba despre discuții exploratorii în care s-a agreat ca premierul să fie de la PNL, însă nu au fost discuţii despre posibile nume.

Întrebat insistent de jurnaliști, Cioloş a mai spus că poziţia USR rămâne neschimbată în ceea ce privește propunerea ca Florin Cîțu să fie prim-ministru, subliniind că este de notorietate acest aspect. Liderul USR a adăugat că în acest stadiu PNL nu are o propunere de premier.

„Am discutat în primul rând de ideea refacerii coaliţiei. E o decizie pe care PNL va trebui să o ia şi în urma întâlnirii cu cei de la PSD. Am convenit că dacă începem discuţiile pentru refacerea coaliţiei, data viitoare ar trebui să participe şi colegii de la UDMR pentru a intra şi în detalii, ceea ce înseamnă să intrăm pe un calendar de măsuri şi în timp, dar şi în conţinut. Să clarificăm de exemplu ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale, a SIIJ. Am discutat şi despre programul de guvernare şi că e prioritar să luăm măsuri, în paralel cu negocierile pentru formarea Guvernului, vom veni în parlament cu iniţiative pe care să le aprobăm în procedură de urgenţă. E şi o modalitate de a testa această majoritate în Parlament. Am stabilit, ca pe lângă reforme şi programul de guvernare, să discutăm şi despre bugetul pe anul viitor şi cu asta a început dl Cîţu – un mod de funcţionare a coaliţiei, a deciziilor în Guvern şi în Parlament, tocmai ca să evităm probleme”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri la Parlament.