Un membru al AUR, mai exact purtătorul de cuvânt al partidului, Mircea Gheorgheosu, ar fi încercat să intre în Parlament având asupra lui un pliculeț cu cannabis, fiind oprit la filtrul SPP și anunțată Poliția. "Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru", a fost reacția ironică a liderului AUR, George Simion, contactat de HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.30Mircea Gheorgheosu a anunţat că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în AUR.

"Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu", spune Gheorghescu.

Poliţia Capitalei a anunţat vineri că a fost solicitată de SPP să se prezinte la unul dintre punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.

  • "În data de 26 august 2021, polițiști din cadrul Secției 17 au fost solicitați de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces în clădirea Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.
  • Lucrarea întocmită a fost transmisă unității competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, la acest moment fiind în instrumentarea DIICOT - Structura Centrală, a transmis Poliția Capitalei", a transmis vineri Poliția Capitalei.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre Mircea Gheorgheosu, purtător de cuvânt al AUR, asupra căruia a fost găsit un plic cu cannabis. El lucrează la Departamentul de comunicare al partidului și este angajat al Senatului, fiind consilier parlamenar al AUR. De altfel, el ar fi fost prins cu plicul cu droguri la intrarea în Senat.

Asupra lui ar fi fost găsite 0,5 grame de cannabis, despre care a declarat că sunt pentru consum personal.

De asemenea președintele Senatului, Anca Dragu, a confirmat că un angajat al grupului parlamentar al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, joi, la controlul pentru accesul în clădirea Parlamentului, fiind reţinut şi predat Poliţiei. Dragu a precizat că în cazul acestuia va fi sesizată comisia de disciplină din cadrul Senatului.

Ce spune liderul AUR, George Simion

Contactat de HotNews.ro, liderul AUR, George Simion, a spus, ironic: "Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru".

De precizat ar fi că liderul Partidului Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) și-a exprimat recent susținerea pentru consumul de cannabis în scopuri medicinale.

„Este vorba de CBD, o substanță pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor (...) Mulți bolnavi de cancer și leucemie au trebuit să facă ilegalități și să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau pușcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberațiile astea din sistem și vom vota pentru cânepa românească și canabisul pentru uz medicinal”, declara pe 29 iunie, George Simion pentru AlephNews.ro.