Consilierul parlamentar și purtătorul de cuvânt al AUR Mircea Gheorgheosu şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în Alianţa pentru Unirea Românilor. Gheorgheosu spune, într-o declarație transmisă presei, că "dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui", precizează Gheorgheosu într-o declaraţie de presă citată de Agerpres.

Gheorgheosu mai spune că este direct răspunzător pentru faptele sale, pe care le judecă legea românească şi care trebuie respectată.

"Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu", afirmă Gheorghescu.

George Simion a confirmat pentru HotNews.ro că Mircea Gheorgheosu este membru AUR și că lucra în departamentul de comunicare, fiind purtătorul de cuvânt al partidului la congresul din ianuarie 2020.

Liderul AUR, George Simion, a ținut să precizeze că Mircea Gheorgheosu a demisionat și din calitatea de membru AUR și că a "dat dovadă de responsabilitate prin această demisie, spre deosebire de prim-ministrul țării, Florin Cîțu".

Anterior, Simion comentase ironic gestul consilierului parlamentar: "Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru".

Poliţia Capitalei a anunţat vineri că a fost solicitată de SPP să se prezinte la unul dintre punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni.