Co-președintele AUR, George Simion, a declarat vineri, că așteaptă rezultatul anchetei poliției înainte de a lua măsuri. Simion a ținut să precizeze că domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea AUR pentru prim-ministru. Reamintim că un consilier parlamentar AUR, Mircea Gheorgheosu, ar fi încercat să intre în Parlament având asupra lui un pliculeț cu cannabis, fiind oprit la filtrul SPP și anunțată Poliția.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contactat de HotNews.ro, George Simion întrebat cum comentează gestul angajatului AUR și dacă va lua măsuri în acest sens, acesta a răspuns: "Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranța domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru".

Potrivit liderului AUR, Mircea Gheorgheosu lucrează în departamentul de comunicare și a fost purtătorul de cuvânt AUR la congresul din ianuarie 2020.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că Mircea Gheorgheosu este consilier parlamentar în cadrul grupului AUR din Senat.

De precizat ar fi că liderul Partidului Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) și-a exprimat public susținerea pentru consumul de cannabis în scopuri medicinale.

„Este vorba de CBD, o substanță pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor (...) Mulți bolnavi de cancer și leucemie au trebuit să facă ilegalități și să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau pușcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberațiile astea din sistem și vom vota pentru cânepa românească și canabisul pentru uz medicinal”.”, declara pe 29 iunie, George Simion pentru AlephNews.ro.

Reamintim că un membru al AUR, mai exact purtătorul de cuvânt al partidului, Mircea Gheorgheosu, ar fi încercat să intre în Parlament având asupra lui un pliculeț cu cannabis, fiind oprit la filtrul SPP și anunțată Poliția. Asupra acestuia ar fi fost găsite 0,5 grame de cannabis, despre care a declarat că sunt pentru consum personal.

De asemenea președintele Senatului, Anca Dragu, a confirmat că un angajat al grupului parlamentar al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost depistat cu substanţe interzise asupra lui, joi, la controlul pentru accesul în clădirea Parlamentului, fiind reţinut şi predat Poliţiei. Dragu a precizat că în cazul acestuia va fi sesizată comisia de disciplină din cadrul Senatului