​Premierul Florin Cîțu nu a exclus sâmbătă varianta apariției unui al treilea candidat la Congresul PNL care va avea loc în septembrie. ”Orice este posibil”, a spus Cîțu, prezent la alegerile PNL București , întrebat de jurnaliști despre un astfel de scenariu.

Florin Citu Foto: Captura video

El a mai precizat că a discutat cu Dan Motreanu și Ilie Bolojan în ultima vreme, însă nu despre congresul partidului. Cîțu a mai susținut că, din punctul său de vedere, Bolojan este în echipa sa.

De asemenea, întrebat dacă se teme că guvernul pe care îl va conduce va rămâne fără majoritate parlamentară după congres, având în vedere că Ludovic Orban este șef la Camera Deputaților, premierul a spus că guvernul este unul stabil și lucrurile vor reveni la normal imediat după încheierea alegerilor interne.

În același timp, Cîțu a exclus scenariul în care după congresul PNL ar avea loc o restructurare sau remaniere care să afecteze modul în care sunt împărțite portofoliile în coaliție.

El a făcut aceste precizări în contextul în care ministrul Cristian Ghinea declara vineri seara, la Timișoara, că USR-PLUS iese de la guvernare dacă se schimbă ceva în structura portofoliilor după alegerile din PNL. Cîțu a subliniat că există un acord al coaliției care rămâne în picioare, comentând că și cei de la USR sunt în campanie.

“Nu a fost nicio discuţie să piardă un minister, a fost un protocol deja semnat. Şi ei sunt în campania electorală şi aceste comentarii putem să le luăm în acest context. Nu pot să schimb aritmetica guvernamentală şi asta ar înseamna să dăm jos propriul guvern ceea ce nu se va întâmpla”, a transmis Cîţu.

Florin Cîțu și Ludovic Orban sunt cei doi candidați înscriși până acum în cursa pentru președinția PNL, la Congresul din 25 septembrie.