Europarlamentarul Vasile Blaga, unul dintre cei care au pus în operă fuziunea dintre PNL şi PDL, le-a cerut sâmbătă celor doi candidaţi la șefia PNL - Florin Cîțu și Ludovic Orban - să țină partidul unit şi "să îi strunească” pe "nărăvaşii care dau de mâncare presei”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Blaga a făcut aceste declarații la conferința de alegeri în PNL Bihor, unde unicul candidat la șefia filialei este Ilie Bolojan, la eveniment participând și Ludovic Orban, și Florin Cîțu.

  • "El (Partidul Naţional Liberal - .r.) va trebui să fie şi în viitoarea legislatură principalul partid de guvernare, cu un scor şi mai bun decât cel pe care l-aţi obţinut acum, dar pentru asta trebuie să rămână un partid unit şi care în continuare să se întărească.
  • Și pentru aceea, te rog, Ludovic, te rog, Florine, faceţi toate demersurile ca să ţineţi partidul unit! Astăzi mi-au plăcut discursurile voastre, aşa trebuie să fie!
  • Mai aveţi de făcut un lucru: ia mai struniţi-i pe câte unu-doi nărăvaşi pe care-i aveţi pe lângă voi, să nu mai daţi atâta mâncare presei, pentru că nu e nevoie!”, le-a transmis Vasile Blaga celor doi candidaţi pentru preşedinţia PNL, în aplauzele asistenţei.

Blaga a mai susținut că "teoria pe care o au unii în creier că cel care câştigă ia totul, nu va face decât să fragilizeze partidul".

  • ”Am condus atâtea campanii, am participat la atâtea congrese. M-am luptat în Congres, în 2011 cu domnul Boc. A câştigat dânsul, dar partidul a rămas unit, iar ponderea pe care am obţinut-o eu, patruzeci şi ceva la sută, s-a regăsit în viitorul Birou Permanent Naţional al partidului. Aşa trebuie să fie şi acuma!

Acea teorie pe care o au unii în creier că cel care câştigă ia totul, nu va face decât să fragilizeze partidul! Să fie clar lucrul ăsta! Şi vă rog pe amândoi, indiferent cine va conduce partidul în continuare: dom-le, aveţi grijă de primari 365 de zile pe an! Nu numai când suntem în campanii interne sau în campanii de alegeri generale. Până la urmă – că ne convine, că nu ne convine – sunt oamenii de la talpă, pe ei îi votează prima dată poporul şi pe urmă pe noi, pe ceilalţi!”, le-a mai transmis fostul lider PDL celor doi candidaţi, conform News.ro.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Emil Boc intervine în scandalul dintre Cîțu și Orban: Războaiele interne trebuie să se încheie sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024

Lupta pentru șefia PNL se mută în week-end în organizațiile din Transilvania și Banat