Primarul Clujului, Emil Boc, susținător declarat al premierului Florin Cîţu în competiția pentru șefia PNL, îi avertizează pe liberali că "războaiele interne din partid trebuie să se încheie": "Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024".

HotNews.roFoto: Hotnews

El a făcut aceste declarații sâmbătă, la conferinţa de alegeri interne a PNL Bihor, la care au luat parte atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu, contracandidați pentru șefia PNL la congresul din septembrie.

Boc s-a lansat în laude la adresa Guvernului Cîțu - care "a reuşit să treacă deja România (...) la nivelul următor" - și a premierului, "omul care înţelege la rădăcina lucrurilor nevoile pe care le avem", apoi și-a avertizat colegii să înceteze luptele interne.

(De la minutul 6.30)

  • "Ar fi păcat mare ca fructele la toată această muncă a noastră să le culeagă altcineva în 2024 şi asta ar însemna pentru noi o trimitere în opoziţie pentru foarte mulţi ani dacă pierdem anul 2024.
  • De aceea, spun cu îngrijorare că m-am uitat atent la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în Partidul Național Liberal şi nu este bine.
  • Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie. Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024.
  • Avem obligaţia, fiecare dintre noi în această competiţie, să arătăm ce e mai bun în PNL, nu să inventăm lucruri care după aceea să fie utilizate de adversarii noştri.
  • Sunt atâtea lucruri bune care se fac în actul de guvernare, sunt atâtea lucruri bune care s-au făcut în anii anteriori de guvernare, sunt atâtea proiecte politice importante pe care le avem în faţă! La acestea trebuie să ne raportăm, şi nu la calomnierea colegilor de partid, sau, mai mult decât atât, la punerea lor într-o lumină care va fi folosită de opoziţie sunând: Vedeţi, voi spuneţi despre voi aşa", i-a avertizat Emil Boc pe liberali.