Europarlamentarul Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din PE, susţine că informaţia furnizată de el miercuri dimineaţă, potrivit căreia CE a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei nu e fake news şi că planul trebuia aprobat în cursul zilei de miercuri, ceea ce nu s-a întâmplat, potrivit News.

Dacian CiolosFoto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia Images

Întrebat pe pagina sa de Facebook dacă nu spune nimic despre fake news-ul lansat miercuri, Dacian Cioloş a replicat: ”Nu e fake news. Planul strategic de redresare al Ungariei trebuia aprobat azi, cum promisese iniţial preşedinta Comisiei Europene, ceea ce nu s-a întâmplat”.

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban, a anunţat miercuri dimineaţă, într-un mesaj pe Twitter, europarlamentarul Dacian Cioloş, precizând că acest fapt nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

Conform Politico.eu, care citează oficiali şi diplomaţi, planul de redresare al Ungariei nu va primi aprobarea Comisiei Europene până la termenul de 12 iulie, din cauza nemulţumirii faţă de măsurile anticorupţie, nefiind îndeplinite două dintre criteriile de evaluare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu declaraţia lui Dacian Cioloş referitoare la PNRR-ul Ungariei, iar Dacian Cioloş nu reprezintă Guvernul, coaliţia sau România. ”Cred că a făcut una dintre greşelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică”, a afirmat Kelemen Hunor, precizând că nicio factură în politică nu rămâne neplătită.