Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu declaraţa lui Dacian Cioloş referitoare la PNRR-ul Ungariei, iar Dacian Cioloş nu reprezintă Guvernul, coaliţia sau România, scrie News.ro. „Cred că a făcut una dintre greşelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică”, a afirmat Kelemen Hunor, precizând apoi că „nicio factură în politică nu rămâne neplătită”.

Kelemen HunorFoto: Facebook

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, despre declaraţia lui Dacian Cioloş în legătură cu PNRR-ul Ungariei, el răspunzând: „Niciodată nu am discutat în coaliţie. Nu este poziţia coaliţiei, nu este poziţia Guvernului, este poziţia lui Dacian Cioloş. El nu reprezintă coaliţia, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui şef este în acest moment”.

Liderul UDMR a precizat că nu este de acord cu demersul lui Dacian Cioloş.

„Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloş şi cred că a făcut una dintre greşelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică. Şi, ştiţi cum e, nicio factură în politică nu rămâne neplătită. (...) A făcut o greşeală uriaşă. Nu sunt de acord, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relaţie şi Comisia a făcut precizările necesare. S-a grăbit domnul Cioloş, a vrut să fie rău, n-a reuşit”, a mai declarat liderul UDMR.

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban - a anunţat miercuri dimineață, într-un mesaj pe Twitter, europarlamentarul român Dacian Cioloş, precizând că acest fapt nu înseamnă „pedepsirea” Ungariei.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat apoi miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.