Adunările Generale ale organizaţiilor locale ale PNL care se desfășoară în perioada 1 iunie -15 iulie nu sunt scutite de duritate și incidente, cele două tabere care se împart între Ludovic Orban și Florin Cîțu se acuză reciproc de fraudă sau intimidare. La Timișoara, deputatul Chira a chemat poliția, iar președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile. La Vaslui, Nelu Tătaru este acuzat de fraudarea alegerilor în care a fost ales preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL.

Alegeri cu scandal la PNLFoto: captura tv

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara

Membrii filialei PNL Timișoara își aleg noua conducere, iar tensiunile dintre cele două tabere ale liberalilor locali s-au făcut simțite încă de la intrarea în clădire. Astfel, punctele de acces erau blocate de agenții de pază ai unei firme contractată de Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare și în același timp secretar general al filialei județene.

Acest lucru l-a deranjat pe deputatul Claudiu Chira, care a sunat la Poliție, iar un echipaj de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului. Oamenii legii au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, și apoi au plecat.

„Cei care au drept de vot sunt toți membri PNL cu cotizația la zi care sunt înscriși în programul MyPNL până la 31 decembrie 2020. Din păcate, din cauza unor inadvertențe pe care le vom studia, să vedem cum s-a ajuns aici, unii membri nu figurează în program. Nu este vina nici a conducerii județene, nici conduceiri a organizației municipale, e o chestiune tehnică, care ține de secretariat. De secretariatul organizației Timișoara, care trebuie să asigure conformitatea între deciziile noastre statutare și ceea ce se regăsește în MyPNL. Ținând cont de toate acestea – și vreau să vă spun cu părere de rău că îmi displace atitudinea unor colegi, care face mult rău partidului – nu am altă variantă decât să anulez aceste alegeri, pentru că nu avem garanția că cei care vor vota sunt cei care au drept de vot. Vom discuta în BPJ această situație foarte serioasă și vom organiza alegerile la o dată ulterioară”, a spus Alin Nica, huiduit și el imediat, strigându-se „demisia!”. După acest moment, Nica, dar și candidatul la președinția PNL Timișoara Cosmin Tabără au părăsit Filarmonica, scrie pressalert.ro.

Mai mult, Alin Nica a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara fiind huiduit de cei prezenți.

Vaslui: Nelu Tătaru, acuzat de fraudarea alegerilor în care a fost ales preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, a afirmat, vineri, după alegerea lui Nelu Tătaru în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene liberale, că scrutinul a fost fraudat de fostul ministru al Sănătăţii, "cu girul prim-ministrului Florin Cîţu”, potrivit Agerpres.

Liberalul a precizat că va contesta aceste alegeri la conducerea naţională a PNL, în conformitate cu reglementările interne ale partidului.

"Mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri.

A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu. După cum am anticipat acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate", a susţinut Marius Arcăleanu.

Botoşani: Deputatul Costel Şoptică, susținător al lui Ludovic Orban, l-a învins pe prefectul Dan Nechifor în competiţia pentru preşedinţia filialei PNL

Preşedintele în exerciţiu al filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Costel Şoptică, a câştigat, sâmbătă, alegerile interne pentru preşedinţia partidului, potrivit Agerpres.

Şoptică l-a învins pe prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, la o diferenţă de zece voturi. Potrivit organizatorilor, Şoptică a fost ales de 213 delegaţi la Conferinţa de alegeri a filialei teritoriale a PNL, în timp ce Dan Nechifor a obţinut 203 voturi.

Costel Şoptică şi-a declarat public susţinerea pentru Ludovic Orban la Congresul PNL din luna septembrie, în timp ce Dan Nechifor s-a poziţionat în favoarea lui Florin Cîţu.

Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu, a pierdut alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran, cel susținut de Ludovic Orban

Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, a pierdut vineri alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran, informează News.ro. Premierul este membru al acestei filiale, însă nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu. Ludovic Orban a participat la Conferinţa de alegeri, susţinându-l pe Meran.

Cristian Băcanu, până acum preşedinte al PNL Sector 5, a pierdut funcţia la scrutinul care a avut loc vineri. Băcanu a obţinut 180 de voturi, iar Dan Meran 220 de voturi.

PNL Sector 5 este organizaţia din care face parte şi premierul Florin Cîţu, însă acesta nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu.

Calendarul până la Congres

Conform calendarului stabilit de Consiliul Naţional al PNL, în perioada 1 iunie -15 iulie se desfăşoară Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care aleg conducerile PNL la nivel local.

În perioada 1 iulie-10 august sunt programate conferinţele judeţene de alegeri, la care se aleg conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.

Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie, când urmează să aibă loc Congresul PNL, este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile pentru campania în perspectiva Congresului.