Preşedintele în exerciţiu al filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Costel Şoptică, a câştigat, sâmbătă, alegerile interne pentru preşedinţia partidului, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Şoptică l-a învins pe prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, la o diferenţă de zece voturi. Potrivit organizatorilor, Şoptică a fost ales de 213 delegaţi la Conferinţa de alegeri a filialei teritoriale a PNL, în timp ce Dan Nechifor a obţinut 203 voturi.

Cei doi au fost singurii candidaţi pentru funcţia de preşedinte, după ce senatorul Cristian Achiţei şi fostul europarlamentar Mihai Ţurcanu s-au retras.

Costel Şoptică şi-a declarat public susţinerea pentru Ludovic Orban la Congresul PNL din luna septembrie, în timp ce Dan Nechifor s-a poziţionat în favoarea lui Florin Cîţu.

Adunările Generale ale organizațiilor locale ale PNL care se desfășoară în perioada 1 iunie -15 iulie nu sunt scutite de duritate și incidente, cele două tabere care se împart între Ludovic Orban și Florin Cîțu se acuză reciproc de fraudă sau intimidare.

La Timișoara, deputatul Chira a chemat poliția, iar președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile. La Vaslui, Nelu Tătaru este acuzat de fraudarea alegerilor în care a fost ales președintele Organizației județene a PNL.