Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că i se pare „ciudat” că stenograme ale dosarului DNA în cazul directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, au apărut în presă şi a insistat că dosarul nu-i vizează pe colegi de-ai săi.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Orban a fost întrebat dacă îl afectează în vreun fel dosarul DNA în cazul lui Daniel Manole, în contextul în care au apărut stenograme cu lideri ai PNL, scrie Agerpres.

„Sub nicio formă. Deocamdată, este un dosar care nu-i vizează pe colegii mei. Nu ştiu cum de s-a întâmplat să fie puşi în aceeaşi oală cu alţii. (...) În cazul de faţă, nu mi s-a părut nimic..., singurul lucru ciudat mi s-a părut că au apărut stenograme într-o publicaţie în care zic de stenogramele dintr-un dosar DNA. Cum stenogramele dintr-un dosar DNA ajung aşa în publicaţii? Mi s-a părut ciudat că este pusă laolaltă o chestiune care vizează intervenţia unor oameni de afaceri cu discuţii care au fost făcute între ministrul Drulă şi doi colegi de-ai mei. (...) Directorul Agenţiei de Salvare a Vieţilor pe Mare a fost în funcţie, nu l-a deranjat nimeni, şi-a putut desfăşura activitatea fără niciun fel de presiune. În ceea ce priveşte menţinerea directorului AFDJ, chiar a fost un director care şi-a făcut treaba. Opinia mea este clară, noi am scris în programul de guvernare că trebuie să organizăm procedura de selectare a administratorilor şi managerilor pe baza OUG 109 privind managementul corporativ. Asta trebuie să facă toţi miniştrii care au companii în subordine. În ceea ce priveşte interimatele până la care sunt numiţi, trebuie să se analizeze”, a afirmat Orban înainte de a participa la Conferinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Sector 5.

El a arătat că numirile în timpul mandatului său de premier au fost făcute în conformitate cu legea, după criterii de performanţă, de profesionalism, de capacitate de a conduce o instituţie.

„Când a început urmărirea penală sau a fost trimis în judecată un coleg de-al meu, decizia luată a fost de suspendare (n.r. - din partid) până la judecată”, a spus Orban.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, a informat, miercuri, DNA. El a fost revocat din funcţie joi. Ministerul Transporturilor a precizat că achiziţiile de nave ale ARSVOM, la care se face referire în comunicatul DNA, au fost încheiate în anii trecuţi.

Citește pe acest subiect: