Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, va fi revocat joi din funcţie, au anunţat miercuri seara reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), după ce acesta a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, relatează Agerpres.

Cătălin Drulă, Ministrul TransporturilorFoto: MTI

Potrivit sursei citate, referitor la punerea sub acuzare a directorului ARSVOM, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, salută demersurile făcute de DNA pentru investigarea faptelor de corupţie.

"De la începutul mandatului, am spus că e nevoie de toate instituţiile statului pentru a face curăţenie", a afirmat Drulă.

MTI precizează că achiziţiile de nave ale ARSVOM, la care se face referire în comunicatul DNA, au fost încheiate în anii trecuţi.

"De asemenea, directorul general al ARSVOM a fost numit în funcţie în anul 2020. Acesta urmează a fi revocat mâine din funcţia deţinută", spune sursa citată.

În acelaşi timp, MTI precizează că este în faza finală un raport al Corpului de Control la aceeaşi instituţie, iar conţinutul raportului va fi pus la dispoziţia procurorilor, într-un demers care se înscrie în cooperarea cu instituţiile din sistemul judiciar.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, a informat, miercuri, DNA.