Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban, care a spus că a fost părăsit de liberali la momentul la care a negociat împărțirea ministerelor și formarea actualei coaliții de guvernare: "Eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîțu a spus că la negocierile cu USR-PLUS și UDMR pentru împărțirea ministerelor au participat doar președinții de partid.

  • "Nu are cum să fie o declaraţie a domnului Orban, pentru că nu este adevărată. (...) Nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărţirea ministerelor. Deci, eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia. Eram acolo cu toţii. (...) Eu nu cred că e o declaraţie făcută, pentru că nu are cum să fie adevărată", a spus premierul Florin Cîţu, răspunzând întrebării unui jurnalist.

De asemenea, întrebat dacă mai ascultă de liderul PNL, Ludovic Orban, Cîțu a răspuns: "Noi ascultăm de Programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm".

El a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută alături de Raluca Turcan la Sibiu.

Turcan a reacționat și ea susținând că "adevărul este cunoscut în tot partidul" - Ludovic Orban a cedat trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare, pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

  • "Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante - Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale - au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
  • (...) Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
  • Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a susținut Turcan.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat sâmbătă un atac la adresa Ralucăi Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, care s-au aliniat în spatele premierului Florin Cîțu, în competiția pentru șefia partidului: "PNL nu are nevoie de oameni care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor". El a mai spus că a fost părăsit de liberali la momentul negocierilor pentru formarea actualei coaliții.

Aflat la Botoșani, în turneul în care încearcă să convingă filialele să îl voteze pentru un nou mandat la conducerea PNL, Ludovic Orban a amintit momentul negocierilor pentru formarea actualei coaliții de guvernare, când spune că a fost "părăsit" și lăsat singur.

  • "Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.
  • Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, le-a spus Orban liberalilor din Botoşani, potrivit News.ro.

Congresul PNL va avea loc în 25 septembrie, iar în competiţia pentru şefia partidului au intrat Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Premierul și-a anunțat candidatura la șefia PNL în 30 mai, iar alături de el în momentul anunțului s-au aflat nume grele din partid, printre ei fiind: Emil Boc, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI: Orban, întrebat dacă Florin Cîţu îl mai ascultă: Normal, suntem colegi de partid / Ce spune despre decizia Ralucăi Turcan de a-l susține pe Cîțu la șefia PNL