Raluca Turcan a reacționat după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că ea, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău l-au părăsit la negocierile pentru formarea coaliţiei. Turcan susține că "adevărul este cunoscut în tot partidul" - Ludovic Orban a cedat trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare, pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Întrebată, sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, despre declarațiile lui Orban, Turcan a spus că "orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de tranzacţionarea care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”.

  • "Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante - Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale - au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
  • (...) Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
  • Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a susținut Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat sâmbătă un atac la adresa Ralucăi Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, care s-au aliniat în spatele premierului Florin Cîțu, în competiția pentru șefia partidului: "PNL nu are nevoie de oameni care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor".

Aflat la Botoșani, în turneul în care încearcă să convingă filialele să îl voteze pentru un nou mandat la conducerea PNL, Ludovic Orban a amintit momentul negocierilor pentru formarea actualei coaliții de guvernare, când spune că a fost "părăsit" și lăsat singur.

  • "Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.
  • Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, le-a spus Orban liberalilor din Botoşani, potrivit News.ro.