"Normal, suntem colegi de partid" - este răspunsul liderului PNL, Ludovic Orban, întrebat, sâmbătă, dacă premierul Florin Cîţu îl mai ascultă, dată fiind competiţia între ei pentru şefia partidului.

Ludovic Orban și Florin CituFoto: Hotnews
  • "Normal, suntem colegi de partid, Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii...Normal, comunicăm şi cooperăm”, a afirmat Orban, sâmbătă, la Botoşani, potrivit News.ro.

El a mai fost întrebat şi dacă Florin Cîţu are mai multe resurse la dispoziţie în competiţia internă şi dacă acest lucru îl avantajează.

  • "Sub nicio formă. Guvernul, premierul administrează resurse publice, banii colectaţi din impozitele şi taxele cetăţenilor. Resursele publice, banii publici trebuie cheltuiţi în baza legii, în baza programului de guvernare, a priorităţilor care sunt stabilite în programul de guvernare.
  • Dezmint categoric orice fel de încercare de a se spune despre premierul Cîţu sau despre alţi demnitari al PNL că folosesc resurse publice în campania internă. Pentru că nu este legal. (...) Dacă cineva încearcă să folosească orice decizie la nivel guvernamental într-un scop partizan în competiţia internă a PNL, o spun clar şi limpede, încalcă legea”, a spus Orban.

Despre decizia Ralucăi Turcan de a-l sprijini pe Cîţu la congres: Întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize

Ludovic Orban a comentat și decizia ministrului Muncii, Raluca Turcan de a-l susţine pe Florin Cîţu în competiţia din toamnă pentru preşedinţia partidului, spunând că aceasta este un delegat la Congres din cei 5.000 care vor fi prezenţi şi fiecare membru va avea o opţiune.

El a enumerat momentele în care a sprijinit-o pe Turcan pentru diverse funcții.

  • "Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului.
  • Dacă are o opţiune este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan de-a lungul timpului, Ludovic Orban a răspuns: "Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize şi evident întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize. Important e să ştii ce trebuie să faci pe viitor”.