PNL Dâmbovița, condusă de senatorul Virgil Gurna, apropiat al lui Ludovic Orban a anunțat, joi, că îl susține pe actualul președinte pentru un nou mandat, la congresul din acest an. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Mai multe organizații PNL și-au declarat public susținerea față de Ludovic Orban după ce acesta a fost contestat la începutul anului de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sigartău. Totodată premierul Florin Cîțu testează terenul pentru a candida la șefia PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Membrii Biroului Politic Județean al PNL Dâmbovița, întruniți în ședință în data de 24 martie, au hotărât, cu unanimitate de voturi, să susțină candidatura lui Ludovic Orban pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal, care va avea loc în cursul acestui an.

Membrii Biroului Politic Județean al PNL Dâmbovița consideră că realegerea lui Ludovic Orban în funcția de Președinte al Partidului Național Liberal reprezintă garanția stabilității în interiorul partidului, un reper important, mai ales în condițiile în care Partidul Național Liberal face parte din coaliția aflată la guvernare, într-un context deloc ușor”, se arată într-un comunicat de presă.

Organizația PNL Dâmbovița este condusă de deputatul Virgil Guran considerat un apropiat al președintelui PNL. Gurna este cel care în ședințele conducerii PNL l-a criticat pe premierul Florin Cîțu.

Chiar dacă congresul PNL este stabilit la începutul toamnei, lupta pentru putere în PNL a început. Organizațiile fidele lui Ludovic Orban fac declarații publice pentru a anunța susținerea acestuia pentru un nou mandat de președinte ale PNL. De partea cealaltă, deși nu a anunțat clar că dorește șefia PNL, din postura de premier Florin Cîțu a pornit în campanie în țară unde semnează contracte și se întâlnește cu primarii partidului. În viața internă a partidului există în prezent trei facțiuni: oamenii fideli lui Orban, nemulțumiții de actuala conducere care s-ar regrupa în spatele lui Cîțu, dar și o a treia tabără care este nehotărâtă. Următoarele luni vor decide câștigătorul.