Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu l-a criticat dur joi pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a cerut ministrului Justiției să explice cum s-a ajuns la situația clasării dosarului 10 august. ”Pervers, în stil pesedist”, spune Ungureanu, care consideră că Iohannis este direct responsabil pentru clasarea dosarului.

Emanuel UngureanuFoto: AGERPRES

Postarea lui Ungureanu pe pagina sa de Facebook:

  • Rușinos!Schamlos (în limba germană)
  • Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de "trântirea" dosarului 10 august.
  • Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august.
  • Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea...
  • Îl invit pe domnul Iohannis, pe care l-am votat, să citească această mărturie a unui cetățean mutilat în 10 august 2018.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut joi ministrului Justiției, Stelian Ion, să „explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat”.

„Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a afirmat președintele Iohannis, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

De notat că Dosarul 10 august a intrat pe rolul Tribunalului Bucureşti în octombrie 2020, dată la care ministru al Justiției era Cătălin Predoiu (PNL). Stelian Ion (USR) a fost numit ministru al Justiției la finalul lunii decembrie 2020.