Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut marți prima reacție publică legată de conflictul din partid, după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia. Orban a spus că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până la congresul din acest an, el este președintele PNL. Liderul PNL a mai afirmat că el discută problemele din partid cu colegii săi în forurile statutare, nu în spațiul public.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, marți, dacă ia în calcul să demisioneze, în condițiile în care are din ce în ce mai mulți contestatari în partid, Orban a răspuns: "Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public".

Orban a mai spus că orice are de discutat cu colegii săi din PNL discută în interiorul partidului, și nu în spațiul public, și că "orice problemă trebuie discutată în forurile statutare".

"Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la sig unității și eficienței in guv de coaliție și cred că cet rom asteaptă de la noi soluții în rezolvarea problemelor (...) Orice am de discutat discut în interiorul PNL", a mai spus liderul PNL.

Reamintim că duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

El a spus, într-un interviu pentru Aleph News, că Orban "a eșuat" în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul.

  • "Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.
  • Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate", a acuzat Rareș Bogdan.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a cerut și el lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că "PNL are nevoie de dialog și de democrație" și că "sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora". Sighiartău, alături de Rareș Bogdan și Florin Roman, este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban încă de după alegerile parlamentare, cei trei acuzându-l pe liderul partidului și pentru modul în care a purtat negocierile pentru formarea noului guvern.

CITEȘTE ȘI: