Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, îi cere și el lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că "PNL are nevoie de dialog și de democrație" și că "sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora". Sighiartău, alături de Rareș Bogdan și Florin Roman, este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban încă de după alegerile parlamentare, cei trei acuzându-l pe liderul partidului și pentru modul în care a purtat negocierile pentru formarea noului guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sighiartău l-a acuzat pe Orban, luni, într-o intervenție la Digi 24, că în ultimul an ar fi condus discreționar partidul și a cedat ministere importante, în negocierile cu coaliția de guvernare, pentru a obține șefia Camerei Deputaților.

  • "Din punctul meu de vedere, da (n.r. - Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea PNL?). PNL a pierdut alegerile generale.
  • Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD", a spus secretarul general al PNL.

El a susținut că au existat mai multe greșeli în timpul guvernării Orban legate de gestionarea pandemiei, dar și de modul în care au fost promovate în funcții anumite persoane: "Am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”.

  • "(...) În ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în cadrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă.
  • (...) Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi.
  • Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (...) Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților", a susținut Sighiartău.

Secretarul general al PNL a mai spus că nu e niciun scandal în PNL, ci sunt lucruri care trebuie spuse.

  • "Este clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru congres. PNL are nevoie de dialog, de democrație. Nu e un scandal, sunt lucruri care trebui spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în birourile unora, a mai afirmat Sighiartău.

Întrebat cine ar trebui să fie viitorul președinte al PNL, Sighiartău a răspuns: "Deocamdată este o grupare reformistă în PNL condusă de oameni cu rezultate - Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gheorghiu, și generația tânără care își doreste o altă echipă și o altă abordare".

Ludovic Orban nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile lansate la adresa sa de către Robert Sighiartău și Rareș Bogdan.

Reamintim că duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

El a spus, într-un interviu pentru Aleph News, că Orban "a eșuat" în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul.

  • "Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.
  • Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate", a acuzat Rareș Bogdan.