Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă seara, că „niciodată nu pot fi toți mulțumiți”, după ce o parte a partidului a fost nemulțumită de cedarea ministerelor Dezvoltării și Fondurilor Europene, iar lideri precum Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au încercat un puci împotriva șefului lor.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Asta ar fi culmea. Niciodată nu pot fi toți mulțumiți și, de altfel, încă nu am finalizat negocierile. În momentul în care vor fi finalizate negocierile, în mod evident toate candidaturile la funcțiile de demnitate publică, indiferent că sunt de miniștri sau de secretari de stat, vor fi analizate în forurile statutare ale PNL și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru portofoliile pe care le deținem”, a spus Orban, întrebat despre colegii care nu sunt mulțumiți de negocierile purtate de PNL cu USR PLUS și UDMR, potrivit Mediafax.

Reamintim că potrivit unor surse liberale, lideri ai partidului au încercat convocarea unei ședințe a conducerii partidului în această seară în condițiile în care un astfel de demers poate fi făcut doar de președintele partidului.

Bogdan și Sighiartău s-au folosit de sistemul de SMS al partidului pentru a transmite mesajul de convocare a BPN-ului, încercând astfel un puci vizându-l pe Ludovic Orban, care se afla în tot acest timp la negocierile cu USR-PLUS și UDMR.

În cele din urmă nemulțumiții din PNL au făcut un pas înapoi.

„A fost o rugăminte a președinților din filiale, nu e nimic războinic. Considerăm că acum e mult mai important să dăm un guvern rapid. Am considerat că discuțiile noastre în partid pot fi amânate. Acum importantă e țara, este importantă stabilitatea și oferirea un guvern și a unui program de guvernare extrem de eficient”, a declarat prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

„Nu există neînțelegeri”, a insistat el într-o intervenție la Digi 24, adăugând că dezbaterea e firească.