Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, inculpat de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, a anunțat că se suspendă din PSD. El susține că este nevinovat și spune că speră ca "justiția să facă lumină".

HotNews.roFoto: Hotnews

El a precizat că, până la sfârșitul anului, atribuțiile sale de președinte PSD Sector 1 vor fi preluate de președintele executiv.

Anunțul a fost făcut de Tudorache pe Facebook:

  • "În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD.
  • Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar.
  • Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică".

Daniel Tudorache se află pe poziția a doua, după medicul Alexandru Rafila, pe lista PSD București la Camera Deputaţilor, la alegerile din 6 decembrie.

DNA a anunțat sâmbătă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:

  • 1.000.000 de euro - Daniel Tudorache
  • 200.000 euro - fosta soție
  • 75.000 euro - persoană fizică aflată în anturajul primarului.

CITEȘTE ȘI: