Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, audiat toată noaptea și inculpat de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, a reacționat pe Facebook susținând că are încredere în justiție, dar nu poate să nu se întrebe "ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008".

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul postat pe Facebook de Tudorache, după ce a ieșit de la audierile la DNA:

  • "Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei.
  • Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani.
  • Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, nu am nimic de ascuns. Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului.
  • Totusi, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare!
  • Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare...".

Daniel Tudorache se află pe poziția a doua, după medicul Alexandru Rafila, pe lista PSD București la Camera Deputaţilor, la alegerile din 6 decembrie.

DNA a anunțat sâmbătă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:

  • 1.000.000 de euro - Daniel Tudorache
  • 200.000 euro - fosta soție
  • 75.000 euro - persoană fizică aflată în anturajul primarului.

CITEȘTE ȘI: Lista achizițiilor făcute de Dan Tudorache, prin fosta soție, pentru a ascunde urma banilor obținuți ilicit: Case, bijuterii de sute de mii de euro, inclusiv diamante, acțiuni la un club de fotbal - DNA