Premierul Ludovic Orban spune că liberalii vor apăra instituția Președintelui și nu-l vor implica pe șeful statului în disputa politică, declarația venind după ce marți Marcel Ciolacu a spus că Iohannis este un ”jalnic mestecător de lozinci al PNL”.

Iohannis si OrbanFoto: Guvernul Romaniei

"Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale. Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate”, se spune într-un mesaj al lui Orban postat pe pagina de Facebook a PNL”.

”Vom continua să apărăm Instituția Preşedintelui și nu-l vom implica pe Klaus Iohannis în disputa partidelor politice. Atacurile şi limbajul suburban la adresa Instituţiei Preşedintelui fac rău României şi nu ajută campania niciunui partid politic. Klaus Iohannis a câştigat de două ori alegerile prezidenţiale şi este omul care beneficiază de cea mai mare ȋncredere ȋn rândul românilor”, a mai transmis premierul.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat marți într-o notă extrem de dură la adresa președintelui Klaus Iohannis, numindu-l ”politruc de cea mai joasă speță”, ”jalnic mestecător de lozinci al PNL”, după ce șeful statului a spus că există și un vinovat moral pentru incendiul de la spitalul din Piatra Neamț - autoritățile pesediste. ”Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

"Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă", este răspunsul președintelui Klaus Iohannis, întrebat dacă consideră că Executivul ar trebui să plece după incendiul din Piatra Neamț, așa cum s-a întâmplat după tragedia din Colectiv, când premierul de atunci Victor Ponta a demisionat.