Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat într-o notă extrem de dură la adresa președintelui Klaus Iohannis, numindu-l ”politruc de cea mai joasă speță”, ”jalnic mestecător de lozinci al PNL”, după ce șeful statului a spus există și un vinovat moral pentru incendiul de la spitalul din Piatra Neamț - autoritățile pesediste. ”Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

Marcel Ciolacu scrie că Iohannis este președinte de șase ani și nu a făcut nimic, dar și că guvernul Orban a pus ”toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor”.

Ce scrie Ciolacu pe Facebook:

Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!

Realitatea e simplă:

  • TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut... nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!
  • Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!
  • Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!
  • Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul!
  • Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Ești de 6 ani președintele României și n-ai făcut nimic!

Reacția lui Ciolacu vine după ce președintele Iohannis a spus că în cazul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț există și un vinovat moral - "cel care a blocat guvernul lună de lună și a cerut oamenilor în plină pandemie să nu respecte regulile".