Clotilde Armand, candidatul USR -Plus care a câștigat alegerile pentru Primăria Sector 1, vine cu noi informații legate de imaginile apărute în care mai multe persoane sunt observate în sala Biroului electoral de Sector 1 (BES1) unde sunt depozitați sacii cu voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap prezentat în înregistrările de la A3 drept userist este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU (s-l), partidul lui Piedone fondat de Dan Voiculescu. Tudorache vrea să scape de anchetarea pentru tentativa de fraudare. Nu o să îi reușească”, a declarat Clotilde Armand.

UPDATE - Clotilde Armand a revenit și a mai precizat că „Tipul care se plimbă cu sacii în înregistrările date de A3 este Dan Burcea, șoferul DGASPC - instituție aflată în subordinea fostului primar bolșevic”.

Încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal, spune joi Jandarmeria București.

Despre imaginile video apărute din interiorul BES1 unde erau ținuți sacii cu voturi, USR Sector 1 spune că „sacii au fost manipulați exclusiv de personalul auxiliar al Biroul Electoral Sector 1” și că „sacul scos din sala cu voturi este un sac cu semnături, nu cu voturi, scos la cererea BES-ului pentru a se verifica procesele verbale. Acest sac a fost evident adus înapoi”.

Între timp, Dan Tudorache, primar în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului și reluarea alegerilor.