Încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal, spune joi Jandarmeria București, cu referire la scandalul imaginilor video în care apar persoane în încăperea în care erau depozitate voturile.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Potrivit comunicatului citat, activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența Jandarmeriei, atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral.

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecție, potrivit sursei citate, iar accesul în zona respectivă este restricționat pe timpul cât aceasta este sigilată și permis doar celor care au acest drept.

„Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, mai arată DGJMB.

Potrivit sursei citate, în afara clădirii, mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile și purtau discuții contradictorii, fapt pentru care jandarmii au luat măsuri de ordine publică în zonă, informează Mediafax.

În spațiul public au apărut imagini în care mai multe persoane intră într-o cameră unde par să fie depozitate voturi și chiar pleacă cu documente din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1.

În aceste condiții, liderul PSD Marcel Ciolacu cere reluarea votului și demisia ministrului de Interne Marcel Vela.

Citește și: