Dan Tudorache, primar în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului și reluarea alegerilor.

Dan TudoracheFoto: Hotnews

Dan Tudorache spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere, singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache, citat de Mediafax.

El acuză că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate și că imaginile au fost văzute de reprezentatul PSD doar miercuri noaptea, la televizor, acesta neștiind ce s-a întâmplat în încăperea unde erau depozitate buletinele de vot.

„Atâta timp cât au scos sacul, eu zic că e fraudă. Nu aveau voie. Nici măcar președintele BES-ului nu avea voie. L-am întrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (...) Reprezentantul meu nu știa. (...) A văzut acele imagini la televizor”, a spus Tudorache.

Potrivit acestuia, PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală, sugerând că în acest fel a fost viciat și votul pentru primarul general.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Știu eu ce au făcut afară? (...) Acel candidat USR mergea printre saci... Vă dați seama că având astfel de imagini... trebuia să depui dovezi într-un anumit termen. Păi dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat. Termenul a trecut. În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (...) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general (...) Nu cred că cineva care vede acele imagini... sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache.

Contracandidatul său, Clotilde Armand, de la USR PLUS, susține că a câștigat alegerile la Sectorul 1.