Calculele făcute de un candidat USR-PLUS: Ce primării de sector pot câștiga PNL și USR-PLUS dacă nu fac o alianță în București

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:13 Actualitate | Politic


Radu Mihaiu
Foto: Facebook
Radu Mihaiu, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Sectorului 2, spune că, fără un front comun împreună cu PNL, ”este foarte probabil ca PSD să câștige 4 sau 5 primării de sector”.

”În acest moment, sondajele arată că, dacă USR PLUS merge la alegerile locale fără o alianță cu PNL, câștigăm un singur sector, sectorul 1. PNL este posibil să ia un singur sector, cu greu, sectorul 2, cu domnul Dan Cristian Popescu”, scrie Mihaiu pe Facebook.

Acesta acuză, însă, că ”domnul Popescu, pentru cine nu-l știe, este un mafiot notoriu la fel de mare ca Tudorache, Negoiță, Băluță, Florea sau Mutu”, și spune că nu va fi susținut niciodată de Alianța USR-PLUS.

Pe de altă parte, candidatul USR-PLUS la Sectorul 2, spune că Sectorul 3 nu poate fi câștigat nici de către un front USR PLUS - PNL - PMP, chiar și având-o pe Ana Ciceală drept candidat: ”Nu este vina Anei. Cu 50/60% în sondaj și alegerea primarilor într-un singur tur, nu cred că există niciun candidat care să-l bată pe Negoiță la S3”

Citește și:

Orban i-a răspuns, în sfârșit, lui Barna la telefon. Ce au convenit liderii PNL și USR
Înainte de finalul negocierilor cu Orban, Ciceală i-a pus o piuneză pe scaun lui Barna
Alianța USR PLUS: Negocierile cu PNL pentru candidați comuni la primăriile de sector ''au avansat'', suntem optimiști


Ce a scris Radu Mihaiu, sâmbătă dimineață, pe Facebook:

”USR și PLUS Sector 2 nu vor susține niciodată un mafiot pentru primăria sectorului 2. Nu în candidatura mea se cramponează candidaturile comune la București. Ci în principiul că nu vom susține niciodată mafioți în funcții de conducere.

De miercuri seară, numele meu a tot fost menționat și aș vrea să scriu și eu câteva cuvinte despre candidaturile comune potențiale de la sectoare/București.

Acum câteva săptămâni, am avut o discuție despre candidaturi comune în Biroul Municipal USR. Acea discuție e emblematică pentru negocierea politică. Toată lumea de la masă (cu o excepție) a considerat o idee bună să avem candidaturi comune cu PNL.

Toată lumea era de părere că trebuie cedată candidatura din alt sector decât al său (și aici a fost o singură excepție, un om a cărui onestitate intelectuală am apreciat-o). Deci fiecare e de acord să cedeze altul dar nu el - situația asta apare destul de des în politică și în viață.

Atunci când suntem într-un grup, într-o situație în care unul trebuie să facă un pas în spate pentru binele grupului, acela foarte probabil că nu o va face. Suntem exact în ceea ce se numește dilema prizonierului. O situație în care fiecare, urmărindu-și interesul individual, își face și lui și grupului mai mult rău. Dar dacă ar urmări interesul general, și-ar îmbunătăți și lui starea.

Dezbaterea despre cine ar trebui să cedeze este de facto insolubilă. Fiecare va aduce argumente pentru “de ce trebuie să cedeze altul dar nu el”. De aceea, am fost și sunt atacat (uneori chiar de colegi) în public. Acesta, însă, este un alt subiect.

Vă voi reda cu calm, bun simț și mai ales respect față de ceilalți colegi candidați argumentele pentru care ar trebui să încercăm să avem candidaturi comune cu PNL pe modelul care se prefigurează.

În acest moment, sondajele arată că, dacă USR PLUS merge la alegerile locale fără o alianță cu PNL, câștigăm un singur sector, sectorul 1.

PNL este posibil să ia un singur sector, cu greu, sectorul 2, cu domnul Dan Cristian Popescu. Domnul Popescu, pentru cine nu-l știe, este un mafiot notoriu la fel de mare ca Tudorache, Negoiță, Băluță, Florea sau Mutu.

Tot sondajele arată că, la sectorul 3, Negoiță va câștiga primăria cu peste 50% (în unele sondaje) și peste 60% (alte sondaje). În sondajul comandat de USR la începutul anului, domnul Negoiță este la 95% notorietate și 54% intenție de vot.

Sigur, multe se mai pot întâmpla până la alegeri. Inclusiv la sectorul 2 Popescu (PNL) pierde procente cu fiecare săptămână în care facem campanie și ne vede lumea în stradă. Civicii ne susțin, oamenii din stradă ne susțin, din ce în ce mai mulți văd că Popescu este corupt și de nevotat.

Dar asta e o paranteză. Revin. Dacă nu avem înțelegere cu PNL la București, este foarte probabil ca PSD să câștige 4 sau 5 primării de sector. Și, mai mult, nu putem cere criterii de integritate candidatului PNL care ar câștiga vreo primărie.

Dacă, în schimb, am avea o înțelegere la nivelul Bucureștiului, lucrurile s-ar inversa. Sunt 4 sectoare care pot fi câștigate ușor cu un front anti-psd. Și încă un sector în care avem șanse cu alianță, dar va fi greu să câștigăm, anume S4.

A apărut întrebarea pe ce bază am cere sectorul 2 pentru USR PLUS și nu sectorul 3. Din păcate, conform sondajelor, S3 este un sector care nu poate fi câștigat nici de către un front USR PLUS - PNL - PMP, chiar și având-o pe Ana Ciceală drept candidat . Nu este vina Anei. Cu 50/60% în sondaj și alegerea primarilor într-un singur tur, nu cred că există niciun candidat care să-l bată pe Negoiță la S3.

Apreciez eforturile Anei Ciceală din acești ani. Amândoi am muncit în sectoarele noastre, amândoi am fost votati de colegii de filiala. Și e nedrept, foarte nedrept. E foarte nedrept ca nu putem câștiga peste tot.

În același timp, trebuie ca partid să optăm pentru scenariile cele mai realiste. Și realist e faptul că PSD este inexistent la sectorul 2 și că la PNL e un corupt în conflict cu propria organizație. Realist este că aici se poate. Și nu am cum sa le spun colegilor care m-au susținut, care m-au votat, care stau cu mine în fiecare zi pe străzi (chiar și când suntem înconjurați de ultrașii tocmiti de candidatul PNL nevalidat încă), nu am cum să le spun ca nu trebuie să folosim acest context.

Nu pot să le spun că Ana Ciceală trebuie să piardă în glorie la sectorul 3, pentru ca la sectorul 2 să susținem un corupt. Nu am cum.
Din păcate, în bătălia de la sectorul 3 sondajele spun că Negoiță câștigă sigur. Iar, la sectorul 2, un candidat comun al dreptei câștigă sigur.

A-l susține, însă, pe Popescu de la PNL, la sectorul 2, este același lucru cu a-l susține la sectorul 3 pe Negoiță (cu care, de altfel pare să fie prieten). USR PLUS nu este și nu va fi partidul care să susțină mafioți. Cu atât mai mult cu cât trade-off-ul care ar rezulta ar duce la pierderea garantată a primăriei sectorului 3.

Putem desigur să nu avem nicio înțelegere cu PNL și să mergem în alegeri separat, cu riscul de a lăsa mulți primari de sector în mâna PSD. Am văzut reacția oamenilor din stradă. Cel puțin la sectorul 2 va fi o campanie grea, dar cu multă muncă o putem câștiga.
Personal, nu mă dau în spate de la această muncă și orice vom decide că e mai bine pentru USRPLUS și pentru mișcarea aceasta de reformă a României, voi face.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6548 vizualizari

 • +1 (21 voturi)    
  Moldovenii cer explicatii (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:43)

  robyzs [utilizator]

  Cand vom primi o declaratie USR+ despre abtinerea la votul pentru Autostrada A8 atat de vitala regiunii Moldova? Nu aveti nevoie de voturile celor din Moldova si a celor din orasul Iași? Sau acesta a fost ordinul lui Dan Barna pentru a o ingropa pe Cosette Chichirau si a-i trăda pe iesenii care de 30 de ani așteaptă începerea lucrărilor la Autostrada Iași - Tg. Mureș?
  Legea a trecut și fără votul USR iar acum PNL si PSD au publicat declaratii ca USR+ nu doreste Autostrada in Moldova

  Senatorii USR care s-au abtinut de la votul pentru Autostrada A8 Iasi - Tg. Mures:
  Mihai Goțiu - Senator de Cluj
  Florina Presadă - Senator de București
  Cristian Ghica - Senator de București
  Vlad Alexandrescu - Senator de București
  Silvia Dinică - Senator de București
  Allen Coliban - Senator de Brașov
  Nicu Fălcoi - Senator de Timiș
  Adrian Wiener - Senator de Arad
  George Marussi - Senator de Prahova
  Nicoleta Dinu - Senator de Constanța
  Radu Mihail - Senator de Diaspora
  George-Edward Dircă - Senator de Galați

  A votat pentru:
  Dan Lungu - Senator de Iași.
  • -2 (10 voturi)    
   A fost abtinire (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 12:57)

   TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   pentru ca studiul de fezabilitate a fost facut prost, pe bani multi, bineinteles. Se stia de aceasta problema a liliecilor.
   O chestie: sunt foarte multe articole stiintifice care identifica originea SAR-Cov-2 in populatiile de lilieci si pangolini care sunt sacrificate in China.

   La urma urmei, USR are 9% in Parlament, luati-va de PSD, care are aproape 50% si n-a miscat un deget in ultimii 4 ani.
  • 0 (4 voturi)    
   CINE SA EXPLICE? (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 18:58)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Este simplu, Mihai Goțiu s-a razbunat pe USR pentru ca nu o sustine pe Ana Ciceala la alegeri, cei 2 au un copil impreuna, au tradat regiunea Moldova pentru o functie de primar. Sper ca al lor copil sa vina la facultate in Moldova.
 • +5 (13 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:47)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Oara ii intra in cap lui ORB-an ? I se potriveste numele. E prea orb sa vada padurea de copaci. Il intereseaza ciolanul si atat.
 • -6 (12 voturi)    
  Am murit de ras (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:55)

  holinessdani [utilizator]

  Deci asta e strategia USR, sa injure si sa jigneasca pe cei cu care vor sa colaboreze!
  Asta da strategie de succes!?
  Dar rezultatul se va vedea la vot dragilor.
  • 0 (8 voturi)    
   PNL sunt hoti, USR sunt oameni cinstiti (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 13:14)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   E clar ca nicio alianta nu va fi posibila.

   Lasa, sa castige USR sectorul 1, sa vezi ce bine se va trai in sectorul 1 in comparatie cu celelalte sectoare conduse de PSD si PNL.
 • 0 (10 voturi)    
  macar mintea de pe urma... (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 12:30)

  Dedalus [utilizator]

  De ce se dau acesti oameni batuti fara lupta?! Cum adica nu pot castiga sectorul 3?!

  Cum adica dreapta castiga sectorul 4 la sigur?!

  Daca primarii s-ar alege prin sondaje, nu ar mai fi nevoie de alegeri.
 • -6 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 13:12)

  [anonim]

 • -2 (4 voturi)    
  Sectorul 3, cel mai furat (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 13:22)

  muvis [utilizator]

  Dle Mihaiu, Negoiță a câștigat cu ajutorul presei, presă aia care se hâhâia la aberațiile lui Negoiță cu lucrări fara licitație sau surse de investiții mutate din curtea fondurilor nerambursabile in curtea bugetului primăriei, presă care n-a soptit un cuvânt despre fratele dezvoltator și prietenia cu firmele pdl PSD care au monopolizat toate investitiile, nimic despre faptul că nici bacalaureat nu are sau despre cele 60milioane de euro datorie la ANAF.
  In schimb, locuitorii sectorului 3 au votat la europarlamentare în proporție de 42% cu usrplus, 15% cu PNL și 15% cu psd. Cum explicați asta?
  Îmi pare rău că plus nu a venit cu cineva mai bătăios (mă gândeam chiar la Vlad Voiculescu) care să îl convingă și pe candidatul de la 2. Dar o puteți susține pe ACiceala.
  Înainte de europarlamentare ați făcut tot așa o analiză? Cum v-am ieșit?
  Hai Ana, în ciuda tuturor "prietenilor". Ai invins-o pe firea in instanță în cel mai important demers pe care l-am avut cineva vreodată cu primaria, hai că poți . Nu putem rămâne cu nemernicii aia doi la sectorul 3, in școli e valea plângerii, pe strada la fel, luati-o la pas sa vedeți dacă puteți și vi se pare civilizat, nu mai avem voie sa parcam nicăieri in sector, transport inexistent pe cel.mai mare bulevard, am rămas fără spatiu verde la blocuri, nu răspunde la nicio plângere, proiectul ăla de blocuri de 35 etaje in parcul Ior nu trebuie sa devina realitate. Bani risipiți către amicii de la borduri și drumuri in loc sa angajeze cadre didactice în școlile alea supraaglomerate. Fără after la scoala, fără bai, șantiere abandonate de doi ani în interiorul școlilor. Și poate redați spațiul primăriei școlii 80.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by