​​Numărătoarea inversă pentru alegerile locale a început, însă PNL și USR-PLUS n-au bătut încă palma pentru București. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în următoarele zile între Ludovic Orban și Dan Barna. Până atunci, liderul USR trebuie să-și pună ordine în partid unde a izbucnit o minirevoltă tocmai de la negocierile cu liberalii.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Dan Barna și Ludovic Orban au convenit de principiu, pe lângă susținerea lui Nicușor Dan la Capitală, și asupra împărțirii candidaților la primăriile de sector. Deocamdată, pe cifre, trei la trei. Singurele nume agreate sunt în acest moment Clotilde Armand, din partea USR-PLUS, pentru sectorul 1, și Ciprian Ciucu, de la PNL, pentru sectorul 6.

Dan Barna ar dori primăria sectorului 2, unde și-a anunțat candidatura din partea liberalilor Dan Cristian Popescu. Acesta nu este însă agreat de de USR-PLUS și, susțin surse apropiate negocierilor, există premisele unei înțelegeri, Ludovic Orban neaducând în discuție numele acestuia sau condiționând în vreun fel continuarea negocierilor de acest lucru.

Pentru o a treia primărie, USR-PLUS ar trebui decisă între cea de la sectorul 4 sau cea de la sectorul 5.

Cele trei variante au fost alese de Dan Barna în condițiile în care, din analizele partidului, rezultă că acestea au cele mai mari șanse de câștig, cu suținrea PNL și PMP.

De aici a pornit însă și o minirevoltă în partid. Ana Ciceală, anunțată drept candidat USR-PLUS, a acuzat pe Facebook jocuri de culise și faptul că pentru sectorul 3 nu există niciun acord, nici măcar de principiu pentru susținerea unui candidat PNL la Primărie.

Lucrurile sunt însă un pic diferite. Dan Barna a avut o discuție cu Ciceală în care i-a spus că nu are nicio șansă în fața lui Robert Negoiță și i-a propus funcția de viceprimar, variantă care nu a fost respinsă. Ciceală susține însă, potrivit unei înregistrări apărute în spațiul public, că a încercat ulterior să-l informeze pe Barna că nu vrea să renunțe la candidatură, dar că acesta nu i-a răspuns la telefon.

Mai exact, Ana Ciceală, după discuția cu Barna, s-a consultat cu liderul organizației sector 3 și au căzut de acord că nu ar trebui să se renunțe la candidatură. Apoi i-a transmis un mail lui Barna în care l-a informat despre acest lucru, decizie luată în contextul în care liderul USR nu i-a fi răspuns la telefon.

Ana Ciceală face parte din tabăra anti-Barna din USR, iar liderul partidului a acuzat-o de ipocrizie și că vrea să puncteze intern atacând negocierile cu PNL. „Tu ai folosit ieșirea asta ca să punctezi intern, numai că asta a afectat toată povestea”, i-a spus Barna

Din analizele USR, candidatura Anei Ciceală nu l-ar încurca deloc pe Robert Negoiță, șansele sale fiind în jurul procentului de 20% în condițiile în care ar fi susținută și de PNL și de PMP, mult sub cele ale celorlalți candidați.

Astfel, Barna nu vrea să se împiedice în negocieri de o astfel de candidatură, în condițiile în care o întelegere cu liberalii ar trebui încheiată rapid. În calculele USR, candidaturile comune ar putea aduce alianței dreptei, pe lângă primăria Capitalei, patru primării de sector.