PNL a depus, luni, două contestații la Curtea Constituțională care vizează cele două legi propuse de PSD și adoptate de Parlament săptămâna trecută. Liberalii invocă fapul că celor două inițiative le lipsesc punctul de vedere al Guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar. În replică, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu susține că demersul PNL lovește în românii și firmele românești care așteptau un sprijin real din partea statului.

Sedinta Camera DeputatilorFoto: Hotnews

Liberalii acuză PSD că încearcă să împiedice măsurile luate deja de Guvern, prin înregistrarea inițiativelor în aceeași zi în care au fost adoptate de Executiv.

"În graba de a sabota măsurile luate deja de guvern, majoritatea toxica a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară și fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. Celor doua inițiative le lipsesc punctul de vedere al guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar, deși PSD, partidul populismului, deschide calea unor “facilitati”, care în final, vor fi suportate tot de cetățeni, fie în plata lunară a ratei majorate la bancă, fie în factura mai costisitoare la utilități, susține liderul grupului PNL din Camera Deputaților Florin Roman.

Președintele PSD Marcel Ciolacu reacționează la demersul liberalilor si spune că "atacarea la CCR a măsurilor sociale și economice inițiate de PSD și votate de toate forțele politice parlamentare, nu lovește în PSD, ci în românii și firmele românești care acum așteptau un sprijin real din partea statului".

"Văd că vă tot comparați cu Italia și Spania! Atunci comparați-vă și la măsurile de protecție socială pe care le-au luat și la cele pentru salvarea economiei. Sunt identice – amânarea ratelor și a plății facturilor la utilități, facilitățile fiscale pentru firme sau șomajul tehnic!", spune liderul PSD.

Camera Deputaților a adoptat vineri două proiecte de lege inițiate de PSD are prevăd amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi.